KLAROLID 500 mg 14 tablet Kontrendikasyonları

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klarolid Kontrendikasyonları, Klarolid Sakıncaları, Klarolid etkileri, Klarolid alerji, Klarolid kullanım alanları, Klarolid zararları, Klarolid belirtileri, Klarolid kullanım süresi, Klarolid kullanım şekli, Klarolid etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

KLAROLİD Film Tablet, makrolid antibiyotiklere ya da içindeki herhangi bir maddeye karşı bilinen aşırı duyarlığı olan hastalarda kontrendikedir (bkz. Bölüm 6.1).

Klaritromi sinin şu ilaçlardan biri ile beraber kullanılması QT uzaması ve ventriküler taşikardi, ventriküler fibrilasyon ve torsades de pointes gibi kardiyak aritmilere neden olabileceğindenkontrendikedir: Astemizol, sisaprid, pimozid ve terfenadin.

Klaritromisinin ergot alkaloidleri (örn. ergotamin ve dihidroergotamin) ile beraber kullanılması ergot toksisitesine neden olabileceğinden kontrendikedir.

Hipokalemi (QT aralık uzaması riski) olan hastalara klaritromisin verilmemelidir. Böbrek bozukluğu ile birlikte şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda klaritromisin kullanılmamalıdır.

Klaritromisin, rabdomiyolizi de içeren miyopati artışı riski sebebiyle, CYP3A4 ile büyük ölçüde metabolize olan HMG-CoA redüktaz inhibitörleri (statinler; lovastatin veya simvastatin) ileeşzamanlı olarak kullanılmamalıdır.