KLAROLID 500 mg 14 tablet Endikasyonları

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klarolid endikasyonları, Klarolid tedavisi, Klarolid ne işe yarar, Klarolid neye yarar, Klarolid ne için kullanılır, Klarolid nedir, Klarolid faydaları, Klarolid ne ilacı, Klarolid ne zaman kullanılır, Klarolid kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

KLAROLİD Film tablet yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda aşağıdaki durumlarda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu, hafiften orta dereceye kadar olanenfeksiyonların tedavisinde endikedir.

1) Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları: Streptococcus pyogenes’in sebep olduğu farenjit/tonsilit;Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis veya Streptococcuspneumoniae’nin sebep olduğuakut maksiller sinüzit.

2) Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları: Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae,Moraxella catarrhalis veya Streptococcus pneumoniae’nin sebep olduğu kronik bronşitin akutbakteriyel alevlenmeleri; Haemophilus influenzae, Mycoplasma pneumoniae, Streptococcuspneumoniae veya Chlamydia pneumoniae (TWAR)’nm sebep olduğu toplumdan kazanılmışpnömoni.

3) Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Staphylococcus aureus veya Streptococcuspyogenes’e bağlı komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonları. Abseler genelliklecerrahi drenaj gerektirir.

4) Mycobacterium avium veya Mycobacterium intracellulare’ye bağlı yaygın veya lokalmikobakteriyel enfeksiyonların ve Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum veMycobacterium kansasii’ye bağlı lokal enfeksiyonlar.

5) Klaritromisin CD4 lenfosit sayıları 100/mm ’e eşit veya daha az olan HIV enfeksiyonluhastalarda, yaygın Mycobacterium avium kompleksi enfeksiyonu profilaksisinde kullanılır.