KLAMER 125 mg 70 ml süspansiyon Endikasyonları

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klamer endikasyonları, Klamer tedavisi, Klamer ne işe yarar, Klamer neye yarar, Klamer ne için kullanılır, Klamer nedir, Klamer faydaları, Klamer ne ilacı, Klamer ne zaman kullanılır, Klamer kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

12 yaşından küçük pediatrik hastalar

6 ay-12 yaş arasındaki çocuklarda yürütülen klinik çalışmalar klaritromisin pediatrik süspansiyon ile yapılmıştır. Bu nedenle 12 yaşından küçük çocuklar klaritromisin pediatrik süspansiyon (oralsüspansiyon için granül) kullanmalıdır.

KLAMER Oral Süspansiyon aşağıdaki durumlarda, duyarlı organizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

1. Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae ve Streptococcuspyogenes’ten kaynaklanan farenjit, tonsilit ve akut maksiler sinüzit gibi üst solunum yoluenfeksiyonları.

2. Haemophilus influenzae, Haemophilus parainjluenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcuspneumoniae, Mycoplasma pneumoniae ve Chlamydophila pneumoniae ’dan kaynaklananpnömoni, kronik bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonları.

3. Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae’den kaynaklananakut otitis media.

4. Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes’ten kaynaklanan impetigo, folikülit, selülit,erizipel, abseler gibi komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (abseler genelliklecerrahi drenaj gerektirir).

5. Klaritromisin, Mycobacterium avium veya Mycobacterium intracellulare’ye bağlı yaygın

veya lokal mikobakteriyel enfeksiyonların ve Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum ve Mycobacterium kansasii’ye bağlı lokal enfeksiyonların tedavisinde endikedir.