KLACID 250 mg/5 ml oral süspansiyon için granül 100 ml Nedir

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klacid nedir, Klacid ne için kullanılır, Klacid ne ilacı, Klacid neye yarar, Klacid ne işe yarar, Klacid neye iyi gelir, Klacid kullananlar, Klacid kullanımı, Klacid uygulama, Klacid etkileri, Klacid faydaları bilgilerini içerir.

2.KLACID nedir ve ne için kullanılır?

- KLACID Süspansiyon 250 mg/5 ml için granül, su ile hazırlandığında, etkin madde olarak 5 ml'de 250 mg klaritromisin içerir.

- KLACID Süspansiyon 250 mg/5 ml, 2500 mg klaritromisin içeren granül şeklinde 50 ml'lik şişede veya 5000 mg klaritromisin içeren granül şeklinde 100 mlTik şişede, 5 mklik şırınga ile beraber satışa sunulmuştur.

- KLACID Süspansiyon (klaritromisin) makrolid adı verilen bir gruba ait yarı-sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin, bakterilere karşı etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezine engel olarak gösterir.

- KLACID Süspansiyon çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu aşağıdaki enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmak içindir:

• Farenjit (yutak iltihabı), tonsillit (bademcik iltihabı), akut maksiller sinüzit (sinüs iltihabı) gibi üst solunum yolu enfeksiyonları,

• Pnömoni (zatürre), kronik bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonları,

• Akut otitis medya (orta kulak iltihabı),

• Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu komplike olmayan, çeşitli deri ve yumuşak doku enfeksiyonları,

• Mikobakteri adı verilen özel bir bakteri türünün neden olduğu enfeksiyonlar.

- 6 ay- 12 yaş arasındaki çocuklarda yürütülen klinik çalışmalar klaritromisin pediatrik

süspansiyon ile yapılmıştır. Bu nedenle 12 yaşından küçük çocuklar Klacid Süspansiyon

kullanmalıdır.