KENACORT-A IM RET. 40 mg 1 ampül {Deva} Endikasyonları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kenacort endikasyonları, Kenacort tedavisi, Kenacort ne işe yarar, Kenacort neye yarar, Kenacort ne için kullanılır, Kenacort nedir, Kenacort faydaları, Kenacort ne ilacı, Kenacort ne zaman kullanılır, Kenacort kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

İntramüsküler

KENACORT-A, doktor tarafından oral tedavinin mümkün olmadığı veya geçici olarak istenmediği düşünülen aşağıdaki durumların tedavisinde endikedir.

Endokrin hastalıklar: Primer veya sekonder adrenokortikal yetersizlik.

Romatizmal hastalıklar: Romatoid artrit, akut ve subakut bursit, epikondilit, akut gut artriti, psöriyatik artrit, ankilozan spondilit, juvenil romatoid artrit gibi romatizmal hastalıkların akut ataklarında kısa süreli, yardımcı tedavi olarak uygulanır.

Kollajen doku hastalıkları: Sistemik lupus eritematozus ve akut romatizmal kardit vakalarının akut alevlenmelerinde veya idame tedavisi olarak uygulanır.

Dermatolojik hastalıklar: Pemfıgus, ağır eritema multiforme (Stevens Johnson sendromu), eksfolyatif dermatit, büllöz dermatit herpetiformis, ağır seboreik dermatit, ağır psöriyazis. Alerjik durumlar: Astım bronşit, kontakt dermatit, atopik dermatit ve mevsimsel ya da sürekli aleıjik durumların, yeterince uygulanmış klasik tedavilerle kontrol altına alınamayan durumlarda.

Göz hastalıkları: Topikal kortikosteroidlere cevap vermeyen temporal arterit, uveit ve sempatetik oftalmi gibi gözün ağır, kronik ve enflamatuvar hastalıklarında.

Gastrointestinal sistem hastalıkları: Ülseratif kolit ve bölgesel enteritte sistemik tedavi gerektiren kritik dönemde.

Solunum sistemi hastalıkları: Semptomatik sarkoidoz, berilioz.

Kan hastalıkları: Kazanılmış (otoimmün) hemolitik anemi.

Neoplastik hastalıklar: Erişkinlerde lösemi ve lenfoma olgularında palyatif olarak.

Ödem: Diürezi artırmak veya proteinüriyi azaltmak amacıyla üremi gelişmemiş, lupus eritematozusa bağlı veya idiopatik nefrotik sendrom vakalarında.

İntraartiküler