KARAZEPIN 200 mg 160 tablet Uyarılar

Terra Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Karazepin uyarılar, Karazepin zararları, Karazepin önlemler, Karazepin riskler, Karazepin yan etkisi, Karazepin alerji, Karazepin alkol, Karazepin hamileler, Karazepin emzirme, Karazepin araç kullanımı, Karazepin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

- KARAZEPIN tedavisine başlamadan önce ve tedavi süresince kan testleri ( tedavinin ilk aylarında haftada bir müteakiben aylık aralıklarla), karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri idrar analizleriyapılmalıdır. Karaciğer bozukluğu veya diskrazisini belirten laboratuar rastladığı taktirde tedavi durdurulmalıdır.
- Deride döküntü, ateş ve boğaz ağrısı, görüldüğünde vakit geçirmeden doktora baş vurulmalıdır.
- İlerleyici olmayan veya sık karşılaşılabilen asemptomatik lökopeni ilaç kesimini gerektirmeyebilir, ancak progesif ve klinik belirtilerle (ateş, boğaz ağrısı vb.) birlikte ise tedavinin durdurulması gerekir.
- İki yıl boyunca karbamazepin uygulanan sıçanlarda karaciğer tümörü insidansında artma gözlenmişse de insanla ilişkisini gösterir herhangi bir bulgu mevcut değildir.
- Hamilelerde muhtemel risk ve beklenen yarar doktor tarafından karşılaştırılarak kullanılması gerekli görülürse dikkatle kullanılmalıdır.
- KARAZEPIN, basit bir analjezik ilaç olarak değerlendirilmemeli ve endikasyon, alanı dışındaki önemsiz ağrılı durumlarda ve basit baş ağrılarında kullanılmamalıdır. - Süt verenlerde kullanılmamalıdır.