KARAZEPIN 200 mg 160 tablet Yan Etkileri

Terra Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Karazepin yan etkileri, Karazepin etkileri, Karazepin zararları, Karazepin belirtileri, Karazepin uyarılar, Karazepin önlemler, Karazepin kilo aldırırmı, Karazepin zayıflatırmı, Karazepin zehirlenmesi, Karazepin cinsellik, Karazepin sorunlar, Karazepin uykusuzluk, Karazepin bağımlılık, Karazepin bırakma bilgilerini içerir.

Özellikle Karazepin tablet tedavisinin başlangıcında sık rastlanan yan etkiler baş dönmesi, sersemlik, huzursuzluk, hissi, ataksi, miide bulantısı ve kusmadır. Bu yan etkiler tedaviye düşük dozlarda başlanarak azaltılabilir. Aşırı yüksek plazma konsantrasyonlarında rastlanansersemlik, serebral ve okulomotor fonksiyon bozuklukları (ataksi, nistagmus ve çift görme ) tedaviye düşük dozlarda devam edilmesi ile ortadan kalkar.
Rastlanabilecek diğer yan etkiler:
Gastrointestinal Sistemde :
Ağızda kuruma, karın ağrısı, mide bulantısı, iştahsızlık diyare ve kabızlıktır.
Ürogenital Sistemde: Sık idrara çıkma, akut idrar tutulması, oligüri, albüminüri, glikozüri. KARAZEPİ ADH sekresyonunu stimüle ettiğinden su retansiyonu ve volüm akspansiyonu ile karakterize dilüsyonlal hiponatremi ortaya çıkabilir. Antidiüretik sonucu ortaya çıkabilecek olan hiponatremiye nadiren kusma, baş ağrısı ve mental konvülsiyonun eşlik ettiği bildirilmiştir.
Kardiyovasküler sistemde:Konjestif kalıp yetmezliği, hipertansiyon veya hipotansiyonun şiddetlenmesi, kollaps ödem koroner arter hastalığının şiddetlenmesi, adenopati, kalpte uyarı iletiminin bozulmasıaritmi ve AV blok.
Hematolojik:Aplastik anemi, lökopeni, agranülositoz, trombositopenik purpura.
Dermatolojik:Deride kızarıklıklar, oldukça nadir olarak toksik epidermal nekrolizi (Lyells sendromu)ve Stev. Johnson sendromu, kaşınma ve eritem meydana gelebilir. KARAZEPIN'in uzun süre kullanımında karaciğer fonksiyonu testlerinde anomaliye ve sarılığa neden olabilir.