JURNISTA 8 mg 28 uzatılmış salınımlı tablet Gebelik

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Jurnista gebelik kategorisi C'dir. Jurnista hamilelik kategorisi, Jurnista gebelik kategorisi, Jurnista emzirme, Jurnista anne sütüne geçer mi, Jurnista laktasyon, Jurnista hamilelerde kullanımı, Jurnista ve bebek, Jurnista kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hidromorfon hidroklorürün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı teratojenik etkiler gözlenmemişken, üreme toksisitesi gözlenmiştir (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

JURNISTA gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Gebelik dönemi

Deney hayvanlarında hidromorfonun plasenta bariyerini geçtiği gösterilmiştir. Gebelikte ve doğum sırasında, bozulmuş uterus kontraktilitesi ve yenidoğanda solunum depresyonu riski nedeniyle hidromorfon kullanılmamalıdır. Kronik tedavi gören annelerin yeni doğan çocuklarında yoksunluk semptomları görülebilir.

Laktasyon dönemi

Klinik çalışmalarda insan sütünde düşük konsantrasyonlarda hidromorfon ve diğer opioid analjezikleri saptanmıştır. Klinik öncesi çalışmalar hidromorfonun emziren sıçanların sütünde saptanabildiğini göstermiştir. JURNISTA emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite