JEVTANA 60 mg/1.5 ml infüzyonluk konsantre çözelti 1 flakon Etkileşimi

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Jevtana etkileşimi, Jevtana etken madde, Jevtana yardımcı maddeler, Jevtana alkol, Jevtana etkileşim, Jevtana kullananlar, Jevtana dozu, Jevtana kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

In vitro çalışmalar kabazitakselin esas olarak CYP3A (%80-90) enzimi ile metabolize olduğunu ve CYP3 A enzimini inhibe ettiğini göstermiştir.

CYP3 A inhibitörleri

Kabazitakselle formel ilaç etkileşimi çalışmaları yapılmadığından, güçlü CYP3A

inhibitörlerinin (örn. ketokonazol, itrakonazol, klaritromisin, atazanavir, indinavir, nefazodon, nelfmavir, ritonavir, sakinavir, telitromisin, vorikonazol) kabazitaksel konsantrasyonlarını artırması beklenir. Bu nedenle, güçlü CYP3A inhibitörlerinin eşzamanlı kullanımından kaçınılmalıdır. CYP3A’nm orta derecedeki inhibitörleriyle birlikte uygulandığında dikkatli olunmalıdır (bkz. Bölüm 5.2).

CYP3 A indükleyicileri

Kabazitakselle formel ilaç etkileşimi çalışmaları yapılmadığından, güçlü CYP3A

indüktörlerinin (örn. fenitoin, karbamazepin, rifampin, rifabutin, rifapentin, fenobarbital) kabazitaksel konsantrasyonlarını azaltması beklenir. Bu nedenle, güçlü CYP3A

indüktörlerinin eşzamanlı kullanımından kaçınılmalıdır (bkz. Bölüm 5.2). Buna ek olarak, hastalann St. John’s Wort (Sarı kantaron) kullanımından da kaçınmalan gerekir.

Aşılamalar