JETOSEL 2 ml 100 ampül Etkileşimi

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Jetosel etkileşimi, Jetosel etken madde, Jetosel yardımcı maddeler, Jetosel alkol, Jetosel etkileşim, Jetosel kullananlar, Jetosel dozu, Jetosel kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Lidokain diğer lokal anestezikleri ya da amid tipi lokal anestezikler ile yapısal ilişkisi olan ajanlar, (örneğin; meks.letın gibi antiaritmikler sistemik toksik etkilerde artışa neden olmaktadır) alan kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Lidokain ve III sınıf antiaritmikler (ör; amiodaron) arasında spesifik bir etkileşim olduğu gösterilmemiştir, ancak dikkatli olunmalıdır.

Lidokain klerensini azaltan ilaçlar (ör; simetidin ya da beta blokerler), lidokainin tekrarlayan yüksek dozlarda uzun süre verilmesi durumunda, toksik plazma konsantrasyonlar, meydana getirmektedir. Lidokain ile önerilen dozlarda, kısa dönem tedavilerin takibinde bu tür etkileşimlerin klinik önemi bulunmamaktadır.

JETOSEL, epinefrin içerdiğinden, trisiklik antidepresan, MAOİ (izokarboksazid, linezolid

iene z.n, tansı,.promm gıbı), potent genel anestezik ajan alan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır’ Şiddetli ve uzun suren hipertansiyona neden olabilir. Ek olarak, epinefrin içeren solüsyonların ergot ,ıpı oksıtosık ilaçlarla (ör. dihidroergotamin) birlikte kullanımı şiddetli, persistan

hipertansiyon ve muhtemel serebrovasküler ve kardiyak hasara neden olabilir, bu nedenle birlikte kullanılmamalıdır. Fenotiyazinler ve butirofenonlar epinefrinin vazokonstrüktör etkilerine karşı etki oluşturarak, hipotansif cevap ve taşikardi oluşumuna neden olabilirler.

JETOSEL, epinefrin içerdiğinden, şiddetli kardiyak aritmi meydana gelmesi riski nedeniyle

a otan ve enfluran gıbı inhalasyon anestezikleri ile genel anestezi altmda olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Propranolol gibi kardiyoselektif olmayan beta blokörler, epinefrinin presör etkilerini değiştirerek ciddi hipertansiyon ve brad.kardiye neden olabilirler. Fenotiazin ve butirofenonlar, epinefrinin presor etkisini azaltabilirler veya tersine dönüştürebilirler. Bu türden ilaçlarla birlikte