IZOSOL S 15 G krem Uyarılar

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Izosol uyarılar, Izosol zararları, Izosol önlemler, Izosol riskler, Izosol yan etkisi, Izosol alerji, Izosol alkol, Izosol hamileler, Izosol emzirme, Izosol araç kullanımı, Izosol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bakterilerle enfekte olmuş cilt hastalıklarında kullanılırken dikkat edilmelidir; ayrıca spesifik ek bir tedavi gerekebilir.

Topikal kortikosteroidlerin özellikle kapalı pansuman koşullarında, uzun süreli veya geniş bir alana yoğun olarak uygulanmaları yan etki riskini belirgin bir şekilde artırır.

Yüze, kasık bölgesine veya koltukaltlarına uygulanması ve çocuklarda kullanımı sırasında yan etkilerinin artma riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, çocuklarda sistemikabsorbsiyondaki artış göz önünde bulundurulmalıdır.

Yüze uygulamalarda, İZOSOL S’in göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

Sistemik kortikosteroidlerde olduğu gibi, lokal kortikosteroidlerin kullanılması ile de (örn. uzun süre yüksek doz veya geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya gözçevresindeki deriye uygulanmaları sonucu) glokom gelişebilir.

İnterdigital bölge enfeksiyonunda, İZOSOL S uygulanan bir gazlı bezin el ya da ayak parmakları arasına yerleştirilmesi tavsiye edilir.

Tekrarlayan enfeksiyonları engellemek için, kişisel giyecekler (el ve yüz bezleri, havlular, iç çamaşırları v.b. pamuklu ürünler tercih edilmelidir.) hergün değiştirilmeli ve kaynatılmalıdır.Düzenli hijyenik önlemler, İZOSOL S ile tedavinin başarısı için esastır. Ayaktakimantarlarda, ayaklar yıkandıktan sonra parmak araları iyice kurulanmalı, çoraplar her gündeğiştirilmelidir.

İzokonazol ile mikonazol, ekonazol ve tiokonazole çapraz rezistans görülmüştür.

İZOSOL S’in her 1 g’ında 50 mg setostearil alkol bulunmaktadır. Setostearil alkol deri reaksiyonlarına (örneğin, kontakt dermatite) sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

İZOSOL S araç veya makine kullanma becerisini etkilediğini gösteren hiçbir veri yoktur.