IZOSOL S 15 G krem Dozu

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Izosol dozu, Izosol dozaj, Izosol doz aşımı, Izosol uygulama, Izosol kullanım şekli, Izosol kullanımı, Izosol kullanım süresi, Izosol açmı tokmu, Izosol nedir, Izosol ne için kullanılır, Izosol nasıl kullanılır, Izosol faydaları, Izosol etkileri, Izosol günde kaç kez, Izosol sabah mı akşam mı, Izosol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

İZOSOL S, günde 2 defa uygulanır. İltihabi ya da ekzematöz belirtilerin kaybolmasını takiben ya da tedavi başlangıcından en geç 2 hafta sonra, İZOSOL S kesilerek, tedaviye kortikosteroidiçermeyen bir izokonazol nitrat krem ile devam edilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgeleriçin geçerlidir.

Uygulama şekli:

Hastalıklı deri bölgesine haricen sürülerek uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Topikal kortikosteroidlerin yüksek potent, uzun süre, geniş yüzey alanlarında, oklüzyon altında kullanımı veya eşlik eden karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılması ilesistemik absorbsiyonu takiben geriye dönüşümlü hipotalamik pituiter adrenal (HPA) eksenbaskılanması meydana gelir.

Pediyatrik popülasyon:

Sistemik absorbsiyonunun ve yan etkilerinin artma riski nedeniyle çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Akut toksisite çalışmalarından elde edilen sonuçlara göre, deriye bir defalık aşırı dozun uygulanmasını (emilime elverişli şartlarda geniş bir yüzeye uygulama) veya yanlışlıklaağızdan alınmasını takiben bir risk beklenmemektedir.