ALOPEXY T %5 Deri spreyi 60 ml Uyarılar

Pierre Fabre Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alopexy uyarılar, Alopexy zararları, Alopexy önlemler, Alopexy riskler, Alopexy yan etkisi, Alopexy alerji, Alopexy alkol, Alopexy hamileler, Alopexy emzirme, Alopexy araç kullanımı, Alopexy fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

18 yaşından küçüklerde ve 65 yaşından büyüklerde kullanılmamalıdır.

Hipertansiyon tedavisindeki hastalarda topikal olarak ve devamlı minoksidil kullanıldığında hastalar gözlenmelidir.

Haricen uygulanır.

Çok düşük bir ihtimal olsa da topikal kullanım sırasında minoksidil’in oral yoldan kullanımı ile oluşan yan etkiler (ödem, hipotansiyon, taşikardi, anjina sıklığında artış) görülebilir. Bu türetkiler ortaya çıktığında ilaç kesilmelidir.

ALOPEXY T %5 oral veya inhalasyon yoluyla kullanılmaz ve içilmez.

Kardiyovasküler hastalığı olanlar ALOPEXY T %5’i doktora danışmadan kullanmamalıdır.

ALOPEXY T %5 tedavisi sırasında kalp hızı artışı, açıklanamayan hızlı kilo alma, nefes almada zorluk (özellikle yatar pozisyona geçildiğinde), anjina, ödem gibi belirtiler ortayaçıktığında ilacın kullanılması bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

ALOPEXY T %5 kuru saç ve kafa derisi dışında vücudun hiçbir yerinde kullanılmaz.

ALOPEXY T %5’in içeriğindeki alkol; göz, mukozalar veya duyarlı ya da bütünlüğünü yitirmiş deri bölgeleri ile temas ettiğinde yanma hissine veya tahrişe neden olabilir. Bu tipbölgelerle temas etmesi halinde, temas bölgesi bol soğuk su ile yıkanmalıdır.

ALOPEXY T %5’in içeriğindeki propilen glikol; ciltte iritasyona neden olabilir. Saçlı kafa derisinde inflamasyon, eritem, infeksiyon, irritasyon gibi cilt hastalıkları var ise ALOPEXYT %5 kullanılmamalıdır.

Gebe kalmak isteyen hastalar konsepsiyondan en az 1 ay önce ALOPEXY T %5’i kullanmayı bırakmalıdır.

ALOPEXY T %5 tedavisi sonlandırıldığmda; tedavinin sağladığı yarar ortadan kalkmakta, saç dökülmesi tekrar başlamaktadır.

Saç ile ilgili yapılacak kimyasal işlemlerden (boya, perma vb.) 24 saat önce ürünün kullanımı bırakılmalıdır.

Saç spreyi, jöle, şampuan veya diğer benzer kimyasal içerikli saç ürünleri ALOPEXY T %5 uygulamasından en az 30 dakika sonra kullanılmalıdır.

Güneş kremleri ALOPEXY T %5’in etkisini azaltabileceğinden, ALOPEXY T %5 uygulanan kafa derisi üzerine en az dört saat sonra kullanılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ALOPEXY T %5’in araç ve makine kullanma becerisini etkilediğini gösteren hiçbir veri bulunmamaktadır.