ALOPEXY T %5 Deri spreyi 60 ml Dozu

Pierre Fabre Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alopexy dozu, Alopexy dozaj, Alopexy doz aşımı, Alopexy uygulama, Alopexy kullanım şekli, Alopexy kullanımı, Alopexy kullanım süresi, Alopexy açmı tokmu, Alopexy nedir, Alopexy ne için kullanılır, Alopexy nasıl kullanılır, Alopexy faydaları, Alopexy etkileri, Alopexy günde kaç kez, Alopexy sabah mı akşam mı, Alopexy fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

ALOPEXY T %5 saç dökülmesi olan bölgeye; günde 2 kez 5 püskürtme (1 ml) sabah ve akşam olmak üzere uygulanır. Doz sayısı kesinlikle artırılmamalıdır.

Uygulama şekli:

Sprey başlığını saç dökülmesinin olduğu bölgeye bir kez püskürtüp parmaklarınızla masaj yoluyla yayınız. Bu işlemi 5 kez tekrarlayıp, ardından ellerinizi iyice yıkayınız. Bölgeninbüyüklüğü ne olursa olsun, uygulanan doz 5 püskürmeyi (1 ml) aşmamalıdır. Bir şişe 30 günlükkullanım dozu içerir. Kuru saç ve kafa derisi dışında başka hiçbir bölgeye temasettirilmemelidir. İstenmeden temas ettirildiğinde bölge bol su ile yıkanmalıdır. ALOPEXY T%5 kullanılması unutulduğunda, bir sonraki gün yine normal dozlarda uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

ALOPEXY T %5 erkekler içindir. Kadınlarda kullanmayınız.

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği

Karaciğer veya böbrek yetmezliği olanlarda ilacın metabolizması veya böbrekten eliminasyonunun etkilenebilmesi olasılığı göz önüne alınarak, bu tip hastalar ALOPEXY T%5’i doktora danışmadan kullanmamalıdır.

Böbrek yetmezliği olan ve diyaliz hastalarında daha düşük dozlar uygulanabilir.

Pediyatrik popülasyon

18 yaşından küçüklerde kullanılmaz.

Geriyatrik popülasyon

65 yaşından büyüklerde kullanılmaz.

Doz aşımı ve tedavisi

Minoksidil’in yanlışlıkla içilmesi durumunda sıvı retansiyonu ve taşikardi ile karakterize bir kardiyovasküler tablo ortaya çıkması olasıdır. Böyle bir durumda sıvı retansiyonu uygun birdiüretik tedavisi ile düzeltilebilir; klinik olarak önemli taşikardi bir beta blokerle kontrol altınaalınabilir. Hipotansiyon gelişmesi durumunda sıvı replasmanı ile tedavi edilmelidir.Norepinefrin ve epinefrin gibi ilaçlardan aşırı kardiyak uyarıcı etkileri nedeniyle sakınılmalıdır.Belirli bir antidotu yoktur.