IXEL 25 mg 28 kapsül {Pierre} { 8699749150057 } Gebelik

Pierre Fabre Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ixel gebelik kategorisi C'dir. Ixel hamilelik kategorisi, Ixel gebelik kategorisi, Ixel emzirme, Ixel anne sütüne geçer mi, Ixel laktasyon, Ixel hamilelerde kullanımı, Ixel ve bebek, Ixel kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Milnasipranın insanlara yönelik potansiyel riski bilinmemekle beraber yeni doğanlar için risk oluşumu rapor edildiğinden, tedavi sırasında gebe kalan ya da gebe kalmayı planlayan hastaların bu durumu hekime bildirmeleri önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda milnasipran kullanımıyla ilgili yeterli veri yoktur.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik lve-veyal embriyonal/fetal gelişim lve-veyal doğum lve-veyal doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Hamilelikte SSN'ne maruz kalma sonrası yenidoğanlar için risk oluşumu rapor edilmiştir ve bu durum kesilme sendromu ya da serotonin toksisitesiyle ilişkili olabilir: Taşipne, beslenme zorlukları, tremor, hipertonisite ya da hipotoni, uyku bozuklukları, hipereksitabilite ya da daha az görülmekle birlikte uzun süreli ağlama. Bütün bu işaretler yaşamın ilk günlerinde ortaya çıkar ve genellikle kısa sürelidir ve şiddetli değildir.

IXEL, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır

Laktasyon dönemi

Düşük miktarlarda milnasipranın anne sütüne geçmesinden dolayı, çocuklarını emzirmesi kontrendikedir.

ilacı kullanan annelerin IXEL, gerekli olmadıkça emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Milnasipranın fertilite üzerinde potansiyel etkisi çalışılmamıştır, dolayısı ile cinsel yönden aktif olan hem erkekler hem kadınlar, tedavi süresince etkili doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdırlar.