ISOVIT 100 tablet Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isovit dozu, Isovit dozaj, Isovit doz aşımı, Isovit uygulama, Isovit kullanım şekli, Isovit kullanımı, Isovit kullanım süresi, Isovit açmı tokmu, Isovit nedir, Isovit ne için kullanılır, Isovit nasıl kullanılır, Isovit faydaları, Isovit etkileri, Isovit günde kaç kez, Isovit sabah mı akşam mı, Isovit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Aktif tüberküloz tedavisinde:

Erişkinlerde günlük doz kg başına 5 mg olarak hesaplanır ve tek doz halinde verilir. Bu durumda günlük doz 300 mgT aşmamalıdır, ya da haftada 2-3 kez olmak üzere 15 mg/kg olarak verilebilir. Bu durumda 900 mg geçilmemelidir.

İsovit klinik ve bakteriyolojik iyileşmeden sonra bile altı ay müddetle kullanılmalıdır. Müstahzar diğer bütün tüberkülostatiklerle beraber verilebilir.

Prevantif tedavi uygulananlarda:

Erişkinlere tek doz halinde günde 300 mg olarak verilir.

Uygulama şekli:

İsovit tabletler oral olarak alınmaktadır. Bir bardak su ile açken (yemeklerden 1 saat önce ya da 2 saat sonra) alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda İsovit dozu 2/3 oranında azaltılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

İsovit kullanan ve kronik karaciğer hastalığı veya ağır renal disfonksiyonu olan hastalar yakından takip edilmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

Aktif tüberküloz tedavisinde:

Çocuklarda günlük doz enfeksiyonun şiddetine göre kg başına 10-20 mg olarak hesaplanır ve tek doz halinde verilir. Günlük doz 300 mg’ı aşmamalıdır. Ya da haftada 2-3 kez olmak üzere 20-40 mg/kg dozda kullanılır. Bu durumda doz 400 mg’ı geçmemelidir.

Prevantif tedavi uygulananlarda:

Doz aşımı ve tedavisi

Gerekli müdahale yapılmadığı takdirde izoniazidin doz aşımı fatal sonuçlara neden olabilir. Fakat birçok vakaya ilk 1-2 saat içinde müdahele edildiği rapor edilmiştir. 1.5 g izoniazidin yetişkinlerde akut toksisitelere yol açtığı bildirilmiştir. 35-40 mg/kg’lık dozlar nöbetle sonuçlanmıştır. 80-150 mg/kg izoniazid dozuna ciddi toksisiteler eşlik eder ve tedavi edilimezse mortaliteye neden olabilir.