ISORAT 20 mg 20 tablet { Biofarma } Gebelik

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isorat gebelik kategorisi C'dir. Isorat hamilelik kategorisi, Isorat gebelik kategorisi, Isorat emzirme, Isorat anne sütüne geçer mi, Isorat laktasyon, Isorat hamilelerde kullanımı, Isorat ve bebek, Isorat kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ embriyonal / fetal gelişim / doğum yada doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir. Ancak, gebe kadınlar üzerinde yapılmış yeteri kadar çalışmabulunmamaktadır.

Hayvan çalışmaları insanların vereceği yanıtlar hakkında her zaman öngörüsel bilgi sağlama niteliğine sahip olmadığından, İSORAT gebelik sırasında yalnızca çok gerekli olduğudurumlarda ve bir doktorun denetiminde kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

İSORAT gebelik sırasında yalnızca çok gerekli olduğu durumlarda ve bir doktorun denetiminde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Emzirme sırasında yeni doğan üzerindeki riski gösterecek yeterli yada kesin kanıtlar yoktur. Nitratların süte geçtiği ve yeni doğanda methemoglobinamiye sebep olduğuna dair verilervardır. İsosorbid-5-mononitratTn insan sütüne ne oranda geçtiği henüz belirlenmemiştir. Bunedenle İSORAT emziren annelere verilirken dikkatli olunmalıdır, mutlak gerekli olmadıkçakullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Sıçanlarda ve tavşanlarda maternal toksisite dozunda gerçekleştirilen üreme çalışmaları isosorbid mononitratın fetus üzerinde etkisi olduğunu göstermemiştir. Ayrıca hayvanlarüzerinde yapılan çalışmalar, isosorbid-5-mononitratm üreme yeteneği ve fertilite üzerineetkisi olduğunu göstermemiştir.