ISORAT 20 mg 20 tablet { Biofarma } Etkileşimi

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isorat etkileşimi, Isorat etken madde, Isorat yardımcı maddeler, Isorat alkol, Isorat etkileşim, Isorat kullananlar, Isorat dozu, Isorat kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Beta-blokörler, kalsiyum kanal blokörleri, vazodilatörler vb. gibi kan basıncını düşürme özelliği taşıyan ilaçların ve/veya alkolün eş zamanlı olarak alınması İSORAT’ın hipotansifetkisini güçlendirebilir. Bu durum nöroleptikler ve trisiklik antidepresanlarla da meydanagelebilir.

İSORAT’ın kan basıncını düşürücü etkisi erektil bozukluklar için kullanılan fosfodiesteraz inhibitörleri (örn. sildenafıl, tadalafıl, vardenafıl) ile birlikte kullanılması durumundaartacaktır (Bkz. 4.3 ve 4.4). Bu durum hayatı tehdit edici boyutta kardiyovaskülerkomplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle İSORAT tedavisi alan hastalar fosfodiesterazinhibitörleri (örn. sildenafıl, tadalafıl, vardenafıl) kullanmamalıdır.

Raporlar, İSORAT’ın beraberinde dihidroergotamin uygulamasının, dihidroergotaminin kandaki seviyelerini ve hipertansif etkisini artırabileceğini öne sürmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda güvenlilik ve etkililiği henüz belirlenmemiştir.