ISOFLUDEM 100 ml şişe Zararları

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isofludem zararları, Isofludem önlemler, Isofludem riskler, Isofludem uyarılar, Isofludem yan etkisi, Isofludem istenmeyen etkiler, Isofludem cinsel, Isofludem etkileri, Isofludem tedavi dozu, Isofludem aç mı tok mu, Isofludem hamilelik, Isofludem emzirme, Isofludem alkol, Isofludem kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

İsofluran uygulamasında karşılaşılan advers reaksiyonlar genellikle farmakolojik etkilerin doza bağımlı uzamasıdır ve solunum depresyonu, hipotansiyon ve aritmileri içerir.

Postperatif periyotta titreme, bulantı, kusma ve ileus gözlemlenmiştir.

Diğer tüm genel anesteziklerdeki gibi, cerrahi stres yokluğunda bile beyaz kan hücrelerinde yükselişler görülmüştür.

İsofluran bütün kas gevşeticilerinin, en kayda değer olarak da depolarizan kas gevşeticilerinin etkisini potansiyalize etmektedir ve erişkinlerde eşlik eden N2O uygulamasıyla MAK(minimum alveoler konsantrasyon) düşmektedir.

Raporlar isofluranm karaciğer enzimlerindeki hafif ve geçici artışlardan, çok nadir olarak fatal hepatik nekrozlara kadar uzanan hepatik harabiyet oluşturabileceğini gösterir.

Özellikle inhale anestezik ajanlara (isofluran dahil) uzun dönem mesleki maruziyet ile ilişkili nadir aşırı duyarlılık raporları (kontakt dermatit, döküntü, dispne, hırıltı, göğüs rahatsızlığı,yüzde şişme, veya anaflaktik reaksiyonlar dahil) bildirilmiştir. Bu reaksiyonlar klinik testlerile ispatlanmıştır (örn. metakolin testi). İnhale anesteziklere maruziyet sırasında görülenanaflaktik reaksiyonların nedeni açık değildir. Bunun sebebi ise beraber kullanılan ilaçlarınbirçoğunun bu tip reaksiyonlara neden olduğunun bilinmesidir.

İsofluran anestezisi esnasında ve sonrası ajanın biyodegradasyonuna bağlı olarak, serum inorganik florür seviyelerinde minimum seviyede yükselişler görülmüştür. Tespit edilen çokdüşük serum inorganik florür seviyelerinin (ortalama 4.4 pmol/L) renal toksisiteye sebepolabilmeleri, böbrek toksisitesi için verilen en düşük seviyelerin altında oldukları için pekmümkün değildir.

Malign hipertermi bildirilmiştir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirilmesi gerekmektedir fwww.titck.gov.tr; e-posta:tufam@,titck.gov.tr ; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).