ISOFLUDEM 100 ml şişe Uyarılar

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isofludem uyarılar, Isofludem zararları, Isofludem önlemler, Isofludem riskler, Isofludem yan etkisi, Isofludem alerji, Isofludem alkol, Isofludem hamileler, Isofludem emzirme, Isofludem araç kullanımı, Isofludem fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

İsofluran derin anestezi düzeylerinde serebral kan akımını belirgin ölçüde artırmaktadır. Serebral beyin-omurilik sıvısı basıncında hiperventilasyonla tam olarak geri dönen geçici birartış olabilir. Kıyaslanabilir anesteziden sonra isofluran ile postoperatif serebral etkiler dahaazdır.

İsofluran ile anestezi seviyeleri kolaylıkla ve süratle değişebildiğinden, kabul edilebilir doğrulukta tahmin edilebilir bir çıktı veren veya nefesle alınan ve verilen konsantrasyonlarınizlenebildiği teknikler kullanılmalıdır.

Hipotansiyonun ve solunum depresyonunun derecesi anestezik derinliğin bazı

endikasyonlarım verebilir.

Uterus küretajı uygulanan hastalarda halotan ile görülenle kıyaslanabilen kan kaybı artışı gözlemlenmiştir.

CF2H (örn. desfluran, enfluran ve isofluran) bağı içeren halojenli inhalasyon ajanlarının kullanımı ile artan, izole karboksihemoglobin vakaları rapor edilmiştir. Normal olarakhidratlanmış absorbanların varlığında, karbonmonoksidin klinikaçıdan önemli

konsantrasyonları oluşmamıştır. CO2 absorbanları için imalatçı firmaların talimatlarının dikkatle takip edilmesi gerekir.

İsofluranın karbon monoksit oluşturmak üzere CO2 absorbanları ile etkileştiği bildirilmiştir. Soluma devrelerinde karbon monoksit oluşma riskini ve karboksihemoglobin seviyelerininartma ihtimalini en aza indirmek için CO2 absorbanı kurumaya bırakılmamalıdır.

Bu gruptaki ilaçlarla genel anestezi uygulaması sırasında, kurumuş CO2 absorbanlarıyla, özellikle de potasyum hidroksit (örn. baralyme) içerenlerle birlikte kullanıldıklarında anestezimakinesi içinde aşırı ısı, duman ve/veya spontan yanma gibi nadir olaylar bildirilmiştir. Birklinisyen C02 absorbanımn kuruduğundan kuşkulandığında, isofluran verilmeden önce buabsorban değiştirilmelidir. Çoğu C02 absorbanımn renk göstergesi kurumaya bağlı olarakzorunlu bir değişim göstermez. Bu nedenle, anlamlı bir renk değişiminin olmaması, yeterlihidrasyon için bir güvence olarak kabul edilmemelidir. C02 absorbanları renk göstergesinindurumuna bakılmaksızın rutin olarak değiştirilmelidir.

Diğer potent anesteziklerde olduğu gibi isofluran bütün anestezi ekipmanları tamamlanmış ameliyathanelerde ilacın farmakolojisini bilen, anestezi altındaki hastayı yönetebilecektecrübeye sahip anestezi uzmanları tarafından uygulanmalıdır.

Raporlar isofluranın karaciğer enzimlerindeki hafif ve geçici artışlardan, çok nadir olarak fatal hepatik nekrozlara kadar uzanan hepatik harabiyet oluşturabileceğini gösterir.

Uygulanan anestezik ajan hangisi olursa olsun, koroner arter hastalarında miyokardiyal iskeminin önlenmesi için normal hemodinaminin idamesi çok önemlidir.

Diğer halojenli anesteziklerde olduğu gibi, isofluran artmış intrakraniyal basınçlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Böyle durumlarda hiperventilasyon gerekebilir.

Nondepolarizan relaksanların etkisi isofluran ile oldukça artar.

İsofluran ve diğer genel anestezikler, anesteziden sonra 2 veya 3 gün için entellektüel fonksiyonlarda hafif bir azalmaya neden olabilir. Diğer anesteziklerle olduğu gibi, ruh halindeve semptomlarda küçük değişiklikler uygulamadan sonra 6 güne kadar devam edebilir.

Özellikle 3 aydan daha kısa aralıklarda halojenli hidrokarbon anesteziklerine maruz kalmanın hepatik hasar potansiyelini arttırabileceği bildirilmiştir.

2 yaşın altındaki çocuklar:

İsofluran yeni doğanlarda ve iki yaşından küçük bebeklerde kabul edilebilir bir etkinlik ve güvenlilik sınırı ile kullanılabilir ve anestezi uygulamasında yaygın olarak kullanılan bütünilaçlarla geçimlidir.

Sezaryende kullanımı:

İsofluranın, sezaryende anestezinin devamlılığı için % 0.75 konsantrasyona kadar güvenli ve etkili olduğu gösterilmiştir. İsofluran uygulanmasının sonucunda anne veya yeni doğantarafında bir yan etki gözlemlenmemiştir.

Laboratuvar Tesleri:

BUN, serum kolestrol ve alkalin fosfatazdaki düşüşle birlikte BSP retansiyonu, kan şekeri ve serum kreatininde geçici artışlar gözlenmiştir.

Malign Hipertermi:

Duyarlı kişilerde, isofluran dahil güçlü inhalasyon anestezikleri, yüksek oksijen gereksinimine ve malign hipertermi olarak bilinen klinik sendroma neden olan, iskelet kasındaki birhipermetabolik olayı tetikleyebilir. Bu sendrom kas rijiditesi, taşikardi, takipne, siyanoz,aritmiler ve/veya stabil olmayan kan basıncı gibi spesifik olmayan belirtileri içerir (Spesifikolmayan bu belirtilerin birçoğunun hafif anestezi, akut hipoksi gibi durumlar ile de açığaçıkabileceğine dikkat edilmelidir). Bütün metabolizmadaki yükseliş (vakanın başında veyasonunda hızla artan ama genellikle artan metabolizmanın ilk belirtisi olmayan) yüksek bir ısıile ve CO2 absorbsiyon sisteminin artan kullanımı (sıcak canister) ile yansıyabilir. PaC>2 ve pHdüşebilir ve hiperkalemi ile baz açığı meydana gelebilir. Tedavi, olayı başlatan ajanın (örn.isofluran) durdurulmasını, intravenöz dantrolen sodyum uygulanmasını ve destekleyici tedaviuygulanmasını içerir. Böyle bir terapi vücut sıcaklığını normale düşürmek için etkili çabalarısolunuma ve dolaşıma yardımı, sıvı elektrolit ve asit-baz dengesizliklerinin düzelmesini içerir.Daha sonra böbrek yetersizliği ortaya çıkabilir ve mümkünse idrar akışı kontrol edilmelidir.

inhale anestetik ajanların kullanımı çocuklarda postoperatif dönemde çok nadir olarak, kardiyak aritmiler ve ölüm ile sonuçlanan serum potasyum artışları ile bağlantılıdır. Gizli yada açık nöromusküler hastalığı, özellikle Duchenne musküler distrofisi olan hastalar buduruma en açık hastalar olarak görünmektedir. Bu olguların tümü olmasa bile çoğunluğusuksametonyum kullanımı ile ilişkilendirilmiştir. Bu hastalarda ayrıca serum kreatin kinazseviyelerinde belirgin artış ve bazı vakalarda miyoglobinüri ile bağlantılı olarak ürindedeğişiklikler görülmüştür. Malign hipertermiye benzerliğine rağmen bu hastaların hiçbiri kasrijiditesi veya hipermetabolik durum belirti ve semptomları sergilememiştir. Hiperkalemi vedirençli aritmi tedavisi için erken ve girişimci bir müdahale önerilmektedir. Daha sonra latentnöromusküler hastalar için değerlendirme yapılması önerilmektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

İsofluran ve diğer genel anestezikler, anesteziden sonra 2 veya 3 gün için entellektüel fonksiyonlarda hafif bir azalmaya neden olabilir. Diğer anesteziklerle olduğu gibi, ruh halindeve semptomlarda küçük değişiklikler uygulamadan sonra 6 güne kadar devam edebilir.