IRINOCAM 20 mg/ml IV perfüzyon için enjektabl steril solüsyon Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Irinocam etkileşimi, Irinocam etken madde, Irinocam yardımcı maddeler, Irinocam alkol, Irinocam etkileşim, Irinocam kullananlar, Irinocam dozu, Irinocam kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İRİNOCAM’ın 5-FU/FA ile kombinasyonu sırasında gözlenen farmakokinetik parametreler monoterapisiyle gözlenen değerlere benzerdir.

İRİNOCAM ve nöromusküler bloke edici ajanlar arasında etkileşim söz konusudur. İRİNOCAM antikolinesteraz aktiviteye sahiptir ve antikolinesteraz akitiviteye sahip ilaçlar, suksametonyumun nöromusküler etkisini uzatabilir ve non-depolarizan ilaçların nöromuskuler bloğunu antagonize edebilirler.

Sitokrom P450 enzim substratları CYP2B6 ve CYP3A4 üzerine etkili maddeler ile İRİNOCAM arasında etkileşim söz konusudur.

CYP2B6 inhibitörleri (desipramin, paroksetin ve sertralin gibi) ve CYP3A4 inhibitörleri (azol antifungaller, klaritromisin, diklofenak, doksisilin, eritromisin, imatinib, izoniyazid, nikardipin, propofol, proteaz inhibitörleri, kinidin, telitromisin ve verapamil gibi) irinotekan düzeyi/etki artışına neden olabilirler.

Atazanavir, CYP3A4 ve UGT1A1 enzim inhibisyonu ile irinotekanın (SN-38) düzey/etki artışına neden olabilir.

Ketakonazol, irinotekan ve aktif metabolitinin düzey/etki artışına neden olur.
Ketakonazol uygulaması irinotekan tedavisinden 1 hafta önce kesilmelidir.

CYP2B6 ve CYP3A4 enzim indükleyicileri (karbamazepin, fenobarbital, fenitoin ve rifampisin gibi) irinotekan düzeyi/etki azalmasına neden olabilirler.

St. John’s Wort İRİNOCAM’ın terapötik etkisinde azalmaya neden olur.
İRİNOCAM tedavisinden en az 2 hafta önce kullanımı bırakılmalıdır.

İRİNOCAM’ın miyelosupresyon ve diyare gibi yan etkileri benzer etkilere sahip diğer antineoplastik ilaçlarla şiddetlenebilir.

Deksametazonun antiemetik profilakside kullanımı İRİNOCAM kullanan hastalarda görülebilen lenfositopeni ihtimalini artırır. Bununla birlikte ciddi fırsatçı infeksiyonlar görülmemiştir ve özellikle lenfositopeniye bağlanan bir komplikasyon yoktur.

Klinik çalışmalarda İRİNOCAM ile aynı gün uygulanan proklorperazin kullanımında görülen akatizi oranı ilaçların farklı günlerdeki kullanımlarına göre daha yüksektir.

İRİNOCAM tedavisi süresince laksatif kullanımının diyare şiddetini artırması beklenir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler