IRINOCAM 20 mg/ml IV perfüzyon için enjektabl steril solüsyon Saklanması

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Irinocam saklanması, Irinocam muhafazası, Irinocam soğuk, Irinocam nem, Irinocam karanlık, Irinocam ambalaj, Irinocam çocuklardan saklanması, Irinocam son kullanma tarihi, Irinocam firması, Irinocam kullanma talimatı, Irinocam üretici firma bilgilerini içerir.

5.IRINOCAM'in saklanması

İRİNOCAM’ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve ışıktan muhafaza ederek saklayınız.

%0.9 luk sodyum klorür çözeltisi veya %5 dekstroz çözeltisi ile seyreltildikten sonra, seyreltilmiş çözelti, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında 6 saat, 2-8°C de buzdolabında 24 saat içinde kullanılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra IRINOCAM'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz IRINOCAM'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi : KOÇAK FARMA İlaç ve Kimya Sanayi

Bağlarbaşı, Gazi Cad., No:64-66 Üsküdar / İSTANBUL

İmal yeri    : KOÇAK FARMA İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.

Organize Sanayi Bölgesi, Çerkezköy / TEKİRDAĞ

Diğer antineoplastik ajanlarda olduğu gibi İRİNOCAM’ın hazırlanması ve temasta dikkatli olunmalıdır. Gözlük, maske ve eldiven kullanılmalıdır.

İRİNOCAM çözeltisi veya infüzyon çözeltisinin ciltle teması durumunda derhal sabun ve su ile yıkanmalıdır. İRİNOCAM çözeltisi veya infüzyon çözeltisinin muköz membranla teması durumunda derhal su ile yıkanmalıdır.

İrinocam infüzyondan önce seyreltilerek kullanılır. Diğer enjektabl ilaçlar gibi İrinocam çözeltisi aseptik şartlarda hazırlanmalıdır.

Flakondaki İrinocam çözeltisinden gerekli miktar aseptik şartlarda şırınga ile alınıp %0.9 sodyum klorür çözeltisi veya %5 dekstroz çözeltisi içeren 250 ila 500 ml’lik infüzyon torbası ya da şişesine enjekte edilir. Çözeltinin final konsantrasyon aralığı 0.12 ila 2.8 mg/ml arasındadır. Ardından infüzyon torbası/şişesi manuel olarak iyice karıştırıldıktan sonra uygulamaya geçilir.

Flakon içinde ya da rekonstitüsyondan sonra eğer herhangi bir çökme görülürse ürün sitotoksik ajanlar için standart prosedüre göre imha edilmelidir.

İRİNOCAM intravenöz uygulandığından ekstravazasyona karşı dikkatli olunmalı ve infüzyon yeri inflamasyon açısından izlenmelidir. Olası bir durumda enjeksiyon bölgesine tazdikli steril su uygulanmalı ve buzla kompres yapılmalıdır.

İRİNOCAM, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve ışıktan muhafaza ederek ambalajında saklanmalıdır.

%0.9 luk sodyum klorür çözeltisi veya %5 dekstroz çözeltisi ile seyreltildikten sonra, seyreltilmiş çözelti, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında 6 saat, 2-8°C de buzdolabında 24 saat içinde kullanılmalıdır.

Seyreltme ve uygulamada kullanılan tüm materyaller sitotoksik ajanlara uygulanan hastane standart prosedürleri doğrultusunda imha edilir.