IOBRIX INJ. 300-150 enjeksiyon için steril çözelti Gebelik

Novamed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Iobrix gebelik kategorisi B'dir. Iobrix hamilelik kategorisi, Iobrix gebelik kategorisi, Iobrix emzirme, Iobrix anne sütüne geçer mi, Iobrix laktasyon, Iobrix hamilelerde kullanımı, Iobrix ve bebek, Iobrix kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda dikkatli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

İOBRİX’in hamilelikte kullanımı açısından güvenliliği kanıtlanmamıştır.

Hamilelik süresince mümkün olduğunca radyasyona maruziyetten kaçınmak gerektiğinden, kontrast madde kullanılsın veya kullanılmasın, röntgen filmi ile yapılacak bir tetkikininyararları olası risklerine karşı dikkatle değerlendirilmelidir. İOBRİX, yararları risklerine üstünolmadıkça ve doktor tarafından zorunlu görülmedikçe, hamilelikte kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Kontrast maddelerin insan sütüne geçişi çok düşüktür ve barsaklar tarafından minimum oranda absorbe edilir. Bu nedenle emzirilen yeni doğanlara zararı muhtemel değildir. Anne,iyotlu kontrast madde uygulandıktan sonra normal bir şekilde emzirmeye devam edebilir. Birçalışmada, enjeksiyondan 24 saat sonra anne sütüne geçen ioheksol miktarı, ağırlığa göreayarlanmış dozun %0.5’i olarak bulunmuştur. Enjeksiyondan sonraki ilk 24 saatte bebeğinsindirim yolu ile aldığı ioheksol miktarı, pediyatrik dozun sadece %0.2’ne karşılıkgelmektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

İnsanlar için yeterli veri yoktur.