IOBRIX INJ. 300-150 enjeksiyon için steril çözelti Etkileşimi

Novamed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Iobrix etkileşimi, Iobrix etken madde, Iobrix yardımcı maddeler, Iobrix alkol, Iobrix etkileşim, Iobrix kullananlar, Iobrix dozu, Iobrix kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İyotlu kontrast madde kullanımı, geçici böbrek yetmezliği ile sonlanabilir. Bu da metformin kullanan diyabet hastalarında laktik asidoza neden olabilir (Bkz. 4.4).

İyotlu kontrast madde uygulamasından önceki 2 hafta içinde interlökin-2 ile tedavi edilmiş hastalar, geç ortaya çıkan advers reaksiyonlar açısından (deri reaksiyonları veya grip benzerisemptomlar) artmış bir risk ile ilişkili bulunmuştur.

Tüm iyotlu kontrast maddeler tiroid fonksiyon testleri ile etkileşebilir. Bu nedenle tiroidin iyot bağlama kapasitesi birkaç haftaya kadar bir süre için azalabilir.

Kontrast maddenin serum ve idrardaki yüksek konsantrasyonları, biluribin, proteinler veya inorganik maddelerin (örneğin; demir, bakır, kalsiyum ve fosfat) laboratuar testleri ileetkileşebilir. Bu nedenle bu maddelerin analizleri tetkik gününde yapılmamalıdır.

Düşük nöbet eşiği olan ilaçların, özellikle de fenotiyazin türevlerinin (antihistaminik veya bulantı önleyiciler dahil) İOBRİX ile birlikte kullanılması önerilmez. MAO inhibitörleri,trisiklik antidepresanlar, merkezi sinir sistemi stimülanları, psikoaktif ilaçlar da birliktekullanılmamalıdır. Bu tip ilaçlar, miyelografinin başlamasından en az 48 saat önce kesilmeli,işlemden sonra da en az 24 saat kullanılmamalıdır. Bu ilaçları kullanan ve elektif olmayanişlem uygulanan hastalarda antikonvülzanlarla profilaksi değerlendirilmelidir.