INTRON-A 10 miu/1 ml enj.çöz. içeren 1 flakon Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Intron-A nedir, Intron-A ne için kullanılır, Intron-A ne ilacı, Intron-A neye yarar, Intron-A ne işe yarar, Intron-A neye iyi gelir, Intron-A kullananlar, Intron-A kullanımı, Intron-A uygulama, Intron-A etkileri, Intron-A faydaları bilgilerini içerir.

2.INTRON-A nedir ve ne için kullanılır?

INTRON-A, 1 mİ çözelti içinde 10 MIU interferon alfa-2b içeren 1 flakonTuk ambalajda sunulmaktadır.

Flakon içindeki çözelti berrak ve renksizdir.

INTRON-A (interferon alfa-2b) vücudun bağışıklık sisteminde, enfeksiyonlar ve şiddetli hastalıklarla mücadelesine yardımcı olmak için değişiklikler yapar.

INTRON-A erişkin hastalarda; kan, kemik iliği, lenf bezleri veya deri üzerinde etkili olan ve vücuda yayılabilen tüylü hücreli lösemi (bir kan kanseri tipi), kronik miyeloid lösemi (bir kan kanseri tipi), multipl miyelom (bir kan kanseri tipi), Non-Hodgkin lenfoma (bir lenf bezi hastalığı), Edinsel Immün Yetersizlik Sendromu (AIDS) ile ilişkili Kaposi Sarkomu (deri üzerinde görülen bir kanser tipi), renal hücreli karsinom (bir böbrek kanseri tipi), metastatik karsinoid tümör (pankreatik endokrin tümörler) (pankreas kaynaklı bir kanser tipi), malign melonom (bir deri kanseri tipi) gibi belirli hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Ayrıca INTRON-A karaciğerde virüslerin yol açtığı enfeksiyonlar olan kronik hepatit B (erişkin ve 1 yaş üzeri çocuklarda), kronik hepatit C (erişkin hastalarda) ve kronik delta hepatiti tedavisinde de kullanılır.

Daha önce tedavi edilmemiş kronik hepatit C’li çocuk (3 yaş ve üzeri) ve ergen hastaların tedavisinde hastalığın aktivitesini azaltmak için ribavirin ile birlikte kullanılır.