INTRON-A 10 miu/1 ml enj.çöz. içeren 1 flakon Saklanması

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Intron-A saklanması, Intron-A muhafazası, Intron-A soğuk, Intron-A nem, Intron-A karanlık, Intron-A ambalaj, Intron-A çocuklardan saklanması, Intron-A son kullanma tarihi, Intron-A firması, Intron-A kullanma talimatı, Intron-A üretici firma bilgilerini içerir.

5.INTRON-A'in saklanması

Uygulamaya başlamadan önce gerekli malzemeleri hazırlayınız:

  • bir flakon enjektabl INTRON-A çözeltisi;
  • 2 mililitrelik bir enjektör;
  • deri altına enjeksiyon için gerekli iğne (örneğin 0.4 x 13 mm [27 numaralı, 0.5 inç]);
  • temizleme mendili (ambalajda mevcuttur).
  • Ellerinizi dikkatle yıkayın.

    INTRON-A dozunun ölçülmesi

    Flakonun kapağını çıkarın. Flakon çok sayıda doz içeriyorsa, kapağı yalnızca ilk dozu hazırlarken çıkarmanız gerekecektir. INTRON-A içeren flakonun tepesindeki lastik tıpayı,temizleme mendiliyle silerek temizleyin.

    Enjektörü ambalajından çıkarın, enjektörün ucuna dokunmayın. İğneyi alın ve enjektörün ucuna sıkıca takın.

    İğnenin üzerindeki koruyucu kılıfı, iğneye dokunmadan çıkarın ve enjektörü, pistonunu doktorunuzun size reçete ettiği dozun hacmi kadar geriye çekerek havayla doldurun.INTRON-A flakonunu, tepesinde bulunan az önce temizlemiş olduğunuz lastik tapayadokunmaksızın elinize alın ve dik durumda tutun.

    İğneyi, INTRON-A çözeltisini içeren flakona daldırın ve içerisindeki havayı, flakona enjekte edin.

    Flakonu ve enjektörü bir elinizde baş aşağı çevirin. İğnenin ucunun, INTRON-A solüsyonu içerisinde bulunduğundan emin olun. Diğer eliniz, pistonu hareket ettirmek üzere serbestkalacaktır. Enjektörün pistonunu, doktorunuzun size reçete ettiği doz, hatasız bir şekildeenjektöre doluncaya kadar, yavaş yavaş geriye doğru çekin.

    İğneyi flakondan çıkarın ve enjektörde hava kabarcıklarının mevcut olup olmadığını kontrol edin. Hava kabarcığı görürseniz, pistonu hafifçe geriye çekin ve hava kabarcığı kayboluncayakadar, enjektörün gövdesine parmağınızla hafif darbeler vurun. Pistonu, kullanacağınız dozugösteren işarete doğru yavaşça geriye doğru itin. İğnenin üzerine koruyucu kılıfınıgeçirdikten sonra enjektörü, ucuna iğne takılı durumda, düz bir yüzeyin üzerine yerleştirin.

    Çözeltinin, en fazla 25°C olmak üzere oda sıcaklığında bulunduğuna emin olun. Çözelti soğuksa enjektörü, avuçlarınızın arasında tutarak ısıtın. Enjeksiyonu yapmadan önce,çözeltiyi çıplak gözle inceleyin: çözelti berrak ve renksiz olmalıdır. Renk değişikliği veyatanecikler görüyorsanız, kullanmayın. Artık dozu enjekte etmeye hazırsınız.

    Çözeltinin enjekte edilmesi

    Enjeksiyon yerini seçin. Deriyle kas arasında bir yağ tabakasının mevcut olduğu; bacağın yukarı bölümü, kolun yukarı kısmının dış yüzeyi (burasını kullanmak için başka birininyardımına ihtiyaç duyabilirsiniz), karın bölgesi (göbek veya bel çizgisi dışında) gibi dokubölümleri, enjeksiyonun uygulanabileceği en iyi yerlerdir. Aşırı derecede zayıf bir kişiyseniz,enjeksiyon için yalnızca bacağınızın yukarı bölümünü veya kolunuzun dış yüzeyinikullanınız.

    Enjeksiyon yerini, her defasında değiştirin.

    Enjeksiyon yerindeki deriyi temizleyip dezenfekte edin, sonra da kurumasını bekleyin, iğnenin koruyucu kılıfını çıkarın. Bir elinizle, gevşek bir doku kıvrımını, iki parmak ucunuzarasında sıkıştırın. Diğer elinizle enjektörü, kalem tutar gibi tutun ve iğneyi, parmaklarınızarasında sıkıştırdığınız deriye 45-90 derecelik bir açı yapacak şekilde batırın. Çözeltiyi,pistonu aşağıya doğru yavaşça iterek enjekte edin. İğneyi, geriye doğru dümdüz çekerekderiden çıkarın. Enjeksiyon yerine gerekiyorsa, küçük bir bandajla ya da steril bir gazlı bezlebirkaç saniye bastırın, sakın masaj yapmayın. Kanama olursa, üzerine bir flaster yapıştırın.Flakon ve enjeksiyonda kullanılan malzeme tek kullanımlıktır ve kullanıldıktan sonraatılmalıdır. Enjektörü ve iğneyi güvenle, kapalı bir kutuya atın. Çok sayıda doz içerenflakonu, buzdolabına kaldırın.

    Sayfa 13/13