INSUFOR 500 mg 100 film tablet Gebelik

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Insufor gebelik kategorisi B'dir. Insufor hamilelik kategorisi, Insufor gebelik kategorisi, Insufor emzirme, Insufor anne sütüne geçer mi, Insufor laktasyon, Insufor hamilelerde kullanımı, Insufor ve bebek, Insufor kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hasta hamile kalmayı planladığında ve hamilelik boyunca, fetüs malformasyon riskini azaltmak için diyabetin metforminle tedavi edilmemesi, kan glukoz düzeylerini mümkünolduğunca normale yakın tutmak için insülin kullanılması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Gebelikte diyabetin (gestasyonel veya kronik diyabet) kontrol altında tutulmaması doğumsal anomali ve perinatal mortalite riskinde artış ile ilişkilidir.

Metforminin gebe kadınlarda kullanımından elde edilen sınırlı sayıdaki veriler doğumsal anomali riskinde artışa işaret etmektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar; gebelik,embriyonik veya fetal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak zararlıetkiler olduğunu göstermemektedir (bölüm 5.3’e bakınız). Hasta hamile kalmayıplanladığında ve hamilelik boyunca, fetüs malformasyon riskini azaltmak için diyabetinmetfominle tedavi edilmemesi, kan glukoz düzeylerini mümkün olduğunca normale yakıntutmak için insülin kullanılması önerilmektedir.

Laktasyon dönemi

Metformin insanlarda anne sütüne geçmektedir. Emzirilen yenidoğan/bebeklerde, metformin kullanan annelerde advers etki gözlenmemiştir. Bununla birlikte yalnızca sınırlı verilermevcut olduğundan metformin ile tedavi sırasında süt emzirme önerilmemektedir. Sütemzirmenin yararlarını ve bebek/yenidoğan üzerindeki potansiyel advers etki gelişme riskinihesaba katarak, süt emzirmeye devam edip etmeme konusunda bir karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Erkek ve dişi farelerde günde kilogram başına 600 mg; vücut yüzey alanı ile karşılaştırıldığında insanlarda tavsiye edilen günlük maksimum dozun 3 katı, gibi yüksek dozmetformin kullanımı herhangi bir etki yaratmamıştır. Bu nedenle insanlarda üreme yeteneğive fertilite üzerinde zararlı etkiler oluşturmayacağını düşündürmektedir.