INSUFOR 500 mg 100 film tablet Dozu

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Insufor dozu, Insufor dozaj, Insufor doz aşımı, Insufor uygulama, Insufor kullanım şekli, Insufor kullanımı, Insufor kullanım süresi, Insufor açmı tokmu, Insufor nedir, Insufor ne için kullanılır, Insufor nasıl kullanılır, Insufor faydaları, Insufor etkileri, Insufor günde kaç kez, Insufor sabah mı akşam mı, Insufor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde:

Monoterapi ve diğer oral antidiyabetik ilaçlarla kombinasyon

Standart başlangıç dozu yemekler ile birlikte veya yemekten sonra günde 2-3 kez 1 tablet İNSUFOR 500 mg veya 850 mg metformin hidroklorürdür.

10-15 gün sonra kan glukoz düzeyleri temel alınarak doz ayarlaması yapılmalıdır. Dozun yavaş bir şekilde arttırılması gastrointestinal tolerabiliteyi iyileştirebilir.

Yüksek doz metformin alan hastalarda (günde 2-3 gram), iki adet İNSUFOR 500 mg film tablet, bir adet İNSUFOR 1000 mg film tablet ile değiştirilebilir.

Metforminin önerilen maksimum dozu üçe bölünmüş doz şeklinde günlük 3 g’dır.

Diğer bir oral antidiyabetik ilaçtan geçiş yapılacaksa; diğer ilaç kesilmeli ve yukarıda belirtilen dozlarda metformin hidroklorür başlanmalıdır.insülin ile birlikte kullanım

Daha iyi kan glukoz kontrolü sağlanması amacıyla, metformin ve insülin birlikte kullanılabilir. Metformin hidroklorür günde 2 veya 3 kez 500 mg veya 850 mg standartbaşlama dozuyla verilirken, insülin dozu kan glukoz ölçümleri temel alınarak ayarlanır.

Uygulama şekli:

İNSUFOR yemekler ile veya yemeklerden sonra bir bardak su ile oral yolla kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Kreatin klerensinde azalmaya paralel olarak İNSUFOR’un plazma ve kandaki yarılanma ömrü uzar ve renal klerensi azalır. Bu ise ilacın plazma konsantrasyonlarında artış oluşturur.Bundan dolayı İNSUFOR serum kreatinin düzeyinin 1.5 mg/dl’nin üzerinde olduğu erkekhastalarda ve 1.4 mg/dl’nin üzerinde olduğu kadın hastalarda kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm

4.3) .

Karaciğer hastalığı İNSUFOR tedavisi sırasında laktik asidoz gelişmesi için bir risk faktörü olduğundan İNSUFOR karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm

4.3) .

Pediyatrik popülasyon:

İNSUFOR 10 yaş veya üzeri çocuklarda ve ergenlerde kullanılabilir.

Bu yaş grubu hastalarda doz:

Monoterapi ve insülin ile birlikte kullanım

• Standart başlangıç dozu yemekler ile birlikte veya yemekten sonra günde 1 kez 500mg veya 850 mg metformin hidroklorürdür.

10-15 gün sonra kan glukoz düzeyleri temel alınarak doz ayarlaması yapılmalıdır. Dozda yapılacak küçük bir artış gastrointestinal tolerabiliteyi arttırabilir. Metformin hidroklorür içinönerilen maksimum doz iki veya üçe bölünmüş doz şeklinde günlük 2 g’dır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı kişilerde, böbrek fonksiyonlarının azalma potansiyeli nedeniyle metformin hidroklorür dozu, böbrek fonksiyonlarına göre ayarlanmalıdır. Böbrek fonksiyonlarının düzenli kontrolügereklidir (bkz. Bölüm 4.4).

Doz aşımı ve tedavisi

85 g’a kadar olan metformin hidroklorür dozlarında belirli durumlarda laktik asidoz oluşmasına rağmen hipoglisemi görülmemiştir. Metforminin yüksek doz aşımı veya eşlikeden riskler laktik asidoza neden olabilir. Laktik asidoz tıbbi bir acil durumdur ve hastanedetedavi edilmelidir. Laktat ve metformini vücuttan uzaklaştırmanın en etkili yolu hemodiyalizuygulamaktır.