IMURAN 25 mg 100 tablet {Glaxo} Endikasyonları

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Imuran endikasyonları, Imuran tedavisi, Imuran ne işe yarar, Imuran neye yarar, Imuran ne için kullanılır, Imuran nedir, Imuran faydaları, Imuran ne ilacı, Imuran ne zaman kullanılır, Imuran kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

IMURAN, tek başına, ya da daha sık olarak, bağışıklık cevabını etkileyen diğer maddeler (genellikle kortikosteroidler) ve yöntemlerle birlikte uygulanan bir immünsupresan antimetabolittir. Terapötik etkisi ancak haftalar ya da aylar sonra görülebilir ve steroidden tasarruf ettirici bir etki de yapabilir; böylece yüksek dozlarda ve uzun süreli kortikosteroid kullanımında görülen toksisiteyi azaltır.

IMURAN, kortikosteroidlerle ve/veya diğer immünsupresif madde ve yöntemlerle birlikte, renal transplant, kardiyak transplant ve hepatik transplant gibi organ transplantlarının kabul edilebilirliğini artırmak ve renal transplant alıcılarının kortikosteroid ihtiyaçlarını azaltmakta endikedir.

IMURAN, tek başına ya da genellikle kortikosteroidler ve/veya diğer yöntemlerle birlikte, aşağıda sayılan hastalıkları olan hastaların bir kısmında, çeşitli klinik yararlar (kortikosteroid tedavisinin kesilmesi veya dozunun azaltılması dahil) göstermiştir:

Ciddi romatoid artrit,

Sistemik lupus eritematosus,

Dermatomiyosit/polimiyosit,

Otoimmün kronik aktif hepatit,

Pemfıgus vulgaris,

Poliarteritis nodosa,

Otoimmün hemolitik anemi,