IMLO 20/10 mg 28 film tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Imlo nedir, Imlo ne için kullanılır, Imlo ne ilacı, Imlo neye yarar, Imlo ne işe yarar, Imlo neye iyi gelir, Imlo kullananlar, Imlo kullanımı, Imlo uygulama, Imlo etkileri, Imlo faydaları bilgilerini içerir.

2.IMLO nedir ve ne için kullanılır?

İMLO olmesartan medoksomil ve amlodipin (amlodipin besilat olarak) adında iki etkin madde içerir. Bu maddelerin ikisi de yüksek kan basıncınızın (hipertansiyon) düşürülmesi için kullanılır.

İMLO 28 film tablet halinde kullanıma sunulmuştur.

İMLO, kan basıncı tek başına olmesartan medoksomil veya amlodipin ile yeterince düşürülemeyen hastalarda yüksek kan basıncının tedavisi için kullanılır.

Eğer, yüksek kan basıncı uzun süre devam ederse beyin, kalp ve böbreklerdeki kan damarlarını tahrip edebilir ve inmeye, kalp yetmezliğine ya da böbrek yetmezliğine yol açabilir. Kan basıncının normal düzeye düşürülmesi, bu bozuklukların ortaya çıkma riskini azaltır.

  • Olmesartan medoksomil, kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşüren “anjiyotensin-II reseptör antagonistleri” olarak adlandırılan ilaç sınıfındandır.
  • Amlodipin “kalsiyum kanal blokörleri” olarak adlandırılan ilaç sınıfındandır. Amlodipin damar duvarlarının içerisine kalsiyumun girmesini durdurarak kan damarlarının kasılmasını durdurur ve böylece kan basıncını düşürür.
  • Bu maddelerin ikisinin de etkisi kan damarlarının kasılmasını durdurmaya katkıda bulunur,

    böylece kan damarları gevşer ve kan basıncı azalır.