AKINETON 2 mg 100 tablet {Assos} Dozu

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Akineton dozu, Akineton dozaj, Akineton doz aşımı, Akineton uygulama, Akineton kullanım şekli, Akineton kullanımı, Akineton kullanım süresi, Akineton açmı tokmu, Akineton nedir, Akineton ne için kullanılır, Akineton nasıl kullanılır, Akineton faydaları, Akineton etkileri, Akineton günde kaç kez, Akineton sabah mı akşam mı, Akineton fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Biperiden ile tedaviye, normal olarak küçük dozlar ile başlanır, doz, terapötik etki ve istenmeyen etkilere bağlı olarak artırılır.

Tedavinin süresi, hastalığın türüne ve seyrine bağlıdır. AKINETON® tedavisi aşamalı bir şekilde azaltılarak sonlandınlmalıdır.

Erişkinler:

Parkinson sendromu: Günde 2 defa yarım (Vı) tablet (2 mg/gün) ile başlanır, günde 1 tablet (2 mg/gün) artırılarak bireysel yeterli idame dozu saptanır. Bu genellikle günde 3-4 kez Vfc-2 tablettir (3-16 mg). Günlük maksimum doz 8 tablettir (16 mg). Günlük doz, eşit aralıklarla güne yayılmalıdır.

iiaca bağlı oluşan ekstrapiramidal semptomların tedavisi: Semptomların ağırlığına bağlı olarak yetişkinler, nöroleptik ilaçlarla birlikte günde 1 ila 4 kez y/ı (yanm)-2 tablet (1-16 mg/gün) alırlar.

Diğer ekstrapiramidal hareket bozukluklarının antikolinerjik tedavisi için, 2 mg’ lık başlangıç dozu, haftalık artışlarla basamaklı şekilde artırılarak tolere edilebilir idame dozuna ulaşılır, bu idame dozu, diğer endikasyonların tedavisi için kullanılan standart maksimum dozların bir kaç katı kadar yüksek olabilmektedir.

Uygulama şekli:

AKINETON® tercihen yemek sırasında veya yemekten sonra bir bardak su ile alınmalıdır. Hemen öğün sonrasında alınırsa gastrointestinal kanaldaki istenmeyen etkiler en aza indirilebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliğine ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

İlaca bağlı oluşan ekstrapiramidal semptomların tedavisi için nöroleptiklere ek olarak, 3-15 yaş arası çocuklara günde 1-3 kez V6-1 tablet verilir (günde 1-6 mg biperidene eşdeğer) (Bkz. Uyarı 1 ar/Önl emi er).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı semptomları, hastalarda antikolinerjik semptomlar görülmesiyle (göz bebeklerinin genişlemesi ve hareketlerinin yavaşlaması, mukozal dokuların kuruması, yüzün kızarması, kalp atış hızının artması, mesane atonisi, bağırsak atonisi, özellikle çocuklarda ateş yükselmesi) ve ajitasyon, deliryum, konfuzyon, bilinç bulanıklığı ve/veya halüsinasyon gibi merkezi sinir sistemi semptomları şeklinde antikolinerjik semptomlann görüldüğü atropin zehirlenmesine benzer.

Şiddetli zehirlenme vakalarında akut dolaşım ve solunum yetmezliği riski vardır. Serebrospinal sıvıya geçerek merkezi sinir sistemi semptomlarım etkisizleştiren asetilkolinesteraz inhibitörleri, özellikle fizostigmin (öm: fizostigmin testinin pozitif olduğu yerlerde fızostigminsalisilat verilir) önerilen antidotlardır. Gerekirse ve semptomlann şiddetine bağlı olarak kardiyovasküler ve solunum fonksiyonuna (oksijen) yardımcı olunmalı, vücut sıcaklığı düşürülmeli ve mesane kateterizasyonla boşaltılmalıdır. Santral sinir sistemi uyarımı gözlenirse küçük dozlarda diazepam, kardiyak stimülan olarak dobutamin kullanılabilir. Ayrıca genel ve destekleyici önlemlerle birlikte gastrik lavaj da yapılması gereklidir.