AKINETON 2 mg 100 tablet {Assos} Uyarılar

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Akineton uyarılar, Akineton zararları, Akineton önlemler, Akineton riskler, Akineton yan etkisi, Akineton alerji, Akineton alkol, Akineton hamileler, Akineton emzirme, Akineton araç kullanımı, Akineton fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Orantısız karşıt-düzenleme (kontregülasyon) riski nedeniyle, yaşamı tehdit edici komplikasyonların bulunduğu vakalar dışında, ilaç uygulaması ani olarak durdurulmamalıdır.

Özellikle serebrovasküler veya dejeneratif hastalıkları olan yaşlı hastalarda, terapötik dozlarda uygulansa dahi bileşiğe karşı yüksek hassasiyet görülebilir.

Biperiden gibi merkezi sinir sistemi üzerinde etkisi olan antikolinerjikler ile serebral kriz eğilimi artabilir. Böyle tabloya predispoze olan hastalarda dikkatli olunması önerilir. Konvülsiyon eğilimi olan hastalarda ve epilepsi hastalannda AKINETON® dozları dikkatle düzenlenmelidir.

Biperiden bazı hastalarda ve özellikle prostat hipertrofısi hastalarında ağrılı miksıyona ve daha az sıklıkla da idrar retansiyonuna neden olabilir. AKINETON^; idrar rezidüsü olan prostat hipertrofısi hastalarına ancak özel dikkat gösterilerek verilmelidir.

Şiddetli taşikardiye yol açabilen hastalıklarda ve kardiyak aritmi durumunda dikkatli kullanılmalıdır.

e daha çok tedavi başlangıcında ve dozun hızla artırıldığı durumlarda rastlanır.

Göz içi basıncı düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir (Bkz. Bölüm 4.8 İstenmeyen Etkiler). Çocuklarda biperiden ile deneyim temel olarak nöroleptikler veya metoklopramid ve benzer bileşiklerin kullanımıyla bir istenmeyen etki olarak ortaya çıkan veya zehirlenme semptomu olarak görülen ilaç kökenli distonideki kısa süreli kullanımıyla sınırlıdır.

Uzun süre kullanıldığında alışkanlık yapabilir. Otoriye neden olan etkisi nedenKie bağımlılık ve kötüye kullanım gelişme ri>ki vardır.

AKINETON® laktoz içermektedir. Bu nedenle nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Özellikle, biperidenin merkezi sinir sistemini etkileyen diğer ilaçlar, antikolinerjikler veya alkol ile birlikte kullanılması durumunda, merkezi ve periferik sinir sistemi üzerindeki istenmeyen etkileri nedeni ile araç ve makine kullanma yeteneğini zayıflatabilir.