IDARUB 10 mg IV liyofilize toz içeren flakon Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Idarub dozu, Idarub dozaj, Idarub doz aşımı, Idarub uygulama, Idarub kullanım şekli, Idarub kullanımı, Idarub kullanım süresi, Idarub açmı tokmu, Idarub nedir, Idarub ne için kullanılır, Idarub nasıl kullanılır, Idarub faydaları, Idarub etkileri, Idarub günde kaç kez, Idarub sabah mı akşam mı, Idarub fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji

İDARUB tedavisi uygulanırken hastanın hematolojik durumu; diğer sitotoksikler ile birlikte kullanıldığında, bu ilaçların dozları göz önüne alınmalıdır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Akut miyeloid lösemi-AML (Akut non-lenfositik lösemi-ANLL):

AML/ANLL için önerilen doz sitarabin ile kombine olarak 3 gün süre ile günde 12 mg/m2’dir (IV).

AML/ANLL’de tek başına veya kombine olarak kullanıldığında önerilen başka bir doz tablosu ise 5 gün süre ile günde 8 mg/m2’dir (IV).

Akut lenfositik lösemi (ALL)

Erişkinlerde

Tek başına kullanıldığında ALL’de önerilen doz 3 gün süre ile günde 12 mg/ m2 (IV);

İkinci kürün uygulanması, şiddetli mukozit durumunda bu toksisite geçene kadar ertelenmelidir ve % 25 doz azaltılması önerilir.

Uygulama şekli:

Sadece intravenöz kullanım içindir.

Solüsyonu hazırlamak için 10 mg flakonun içeriği 10 ml enjeksiyonluk suda çözülmelidir. Hazırlanan solüsyon iğnenin damara iyice girdiğinden emin olunduktan sonra serbest akışlıbir intravenöz infüzyon tüpünden 5-10 dakikalık bir sürede verilmelidir. Bu metod, ağırselülit ve nekroza yol açabilecek perivenöz ekstravazasyon veya tromboz riskini minimumaindirir. Aynı venaya tekrarlanan enjeksiyonlar veya ufak damarlara uygulanan enjeksiyonlarvenöz skleroza yol açabilir. Doz, genellikle vücut yüzey alanına göre hesaplanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Pediyatrik popülasyon:

Tek başına kullanıldığında 3 gün süre ile 10 mg/ m2’dir (IV).

Geriyatrik popülasyon:

60 yaşın üzerindeki hastalarda indüksiyon tedavisinde konjestif kalp yetmezliği, şiddetli aritmiler, göğüs ağrısı, miyokard enfarktüsü ve sol ventrikül ejeksiyon fraksiyonunda

Doz aşımı ve tedavisi

İDARUB’un çok yüksek dozlarının 24 saat içinde akut miyokard toksisitesine ve 1-2 hafta içinde ağır miyelosüpresyona yol açması beklenebilir.

İDARUB ile tedavi edilen hastalar muhtemel gastrointestinal kanama ve ciddi mukozal hasar için gözlenmelidir. İDARUB ile doz aşımının şiddetli ve uzun süreli bir miyelosüpresyon ilesonuçlanacağı ve muhtemelen gastrointestinal toksisite şiddetinin artacağı öngörülebilir.Trombosit transfüzyonunu, antibiyotikleri ve mukozitin semptomatik tedavisini de içerenyeterli destekleyici bakım gereklidir.

Antrasiklinlerin aşırı dozda alınmasından sonraki birkaç ay içinde gecikmiş kalp yetmezliği görülmüştür. İDARUB’un çok yüksek dozlarının akut kardiyak toksisiteye neden olabileceğive bu durumun daha yüksek oranlarda gecikmiş kalp yetersizliği ile ilgili olabileceğiöngörülebilir. Akut doz aşımının kardiyak fonksiyonlar üzerine etkisi tam olarakbilinmemektedir, ancak bildirilen iki hastanın birinde şiddetli aritmiler görülmüştür. Diyalizegirecek hastalarda İDARUB’un atılımı incelenmemiştir. Vücut kompartmanlarındaki dağılımözellikleri, yaygın damar dışı dağılımı, dokulara bağlanması ve plazmada bağlanmamışfraksiyonlar halinde az bulunabilmesi nedeniyle; İDARUB’un terapötik etkinliği vetoksisitesi geleneksel peritoneal diyaliz veya hemodiyaliz ile değişikliğe uğramayacakmışgibi görünmektedir.

İDARUB’un bilinen bir antidotu yoktur. AMF nedeniyle tedavi gören iki fatal doz aşımı vakası bildirilmiştir. Bu olgularda, 3 günün üzerinde 135 mg/ m2 idarubisin ve 3 gününüzerinde 45 mg/ m2 idambisin ile 90 mg/ m2 daunombisin dozları kullanılmıştır.