IBUTEK 400 mg 20 yumuşak jelatin kapsül Kontrendikasyonları

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ibutek Kontrendikasyonları, Ibutek Sakıncaları, Ibutek etkileri, Ibutek alerji, Ibutek kullanım alanları, Ibutek zararları, Ibutek belirtileri, Ibutek kullanım süresi, Ibutek kullanım şekli, Ibutek etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

IBUTEK, ibuprofene ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerin herhangi birine aşın duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

IBUTEK, daha önce, aspirin veya diğer NSAİİTere karşı, astım, rinit, tirtiker gibi aşın duyarlılık reaksiyonu gelişen hastalarda kontrendikedir.

IBUTEK aym zamanda, geçmişlerinde önceki bir NSAİİ tedavisine bağlı gastrointestinal kanama ya da perforasyon öyküsü bulunan hastalarda kontrendikedir. Böyle hastalarda NSAllciddi, nadiren ölümcül olabilen anaflaksi benzeri reaksiyonlara neden olabilir. İbuprofenönceden geçirilmiş veya halen aktif ülseratif kolit, Crohn hastalığı, rekürran peptik ülser veyagastrointestinal kanama (iki ya da daha fazla kanıtlanmış, belirgin ülserasyon ya da kanamaepisodu şeklinde tanımlanan) olan hastalarda kullanılmamalıdır.

IBUTEK, şiddetli kalp yetmezliğinde kontrendikedir.

IBUTEK, şiddetli karaciğer yetmezliğinde kontrendikedir.

IBUTEK, şiddetli böbrek yetmezliğinde (glomerüler filtrasyon<30 mL/dak.) kontrendikedir.

IBUTEK, koroner arter bypass cerrahisi öncesi veya sonrası ağrı tedavisinde kullanılmamalıdır.

IBUTEK, hamileliğin 3. trimesterinde kontrendikedir.