ADVANTAN 30 gr krem {İntendis} Zararları

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Advantan zararları, Advantan önlemler, Advantan riskler, Advantan uyarılar, Advantan yan etkisi, Advantan istenmeyen etkiler, Advantan cinsel, Advantan etkileri, Advantan tedavi dozu, Advantan aç mı tok mu, Advantan hamilelik, Advantan emzirme, Advantan alkol, Advantan kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalarda, ADVANTAN ile en sık gözlemlenen yan etkiler uygulama bölgesinde yanma hissi ve kaşıntıdır.

Klinik çalışmalarda gözlemlenen yan etkilerin görülme sıklığı MedDRA sınıflandırmasına göre aşağıda liste halinde sunulmaktadır: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor). Kodlama için MedDRA versiyon 12.0 kullanılmıştır.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin bozukluklar

Yaygın: Uygulama bölgesinde yanma hissi, kaşıntı

Yaygın olmayan: Uygulama bölgesinde kuruluk, eritem, vezikiiller, folikülit, kızarıklık, döküntü parestezi

Seyrek: Uygulama bölgesinde selülit, ödem, iritasyon

İmmün sistem bozuklukları

Yaygın olmayan: Aşın duyarlılık

Deri ve deri altı doku bozuklukları

Seyrek: Piyoderma, deride çatlaklar, fissürler, telanjiyektaziler, deride atrofı, deride mantar enfeksiyonu, akne

Topikal uygulama için olan diğer kortikoidlerle olabileceği gibi, aşağıdaki lokal yan etkiler oluşabilir: deride atrofı, deride stria, uygulama bölgesinde folikülit, hipertrikoz, telanjiyektazi, perioral dermatit, deride renk değişikliği ve formulasyondaki bileşenlere karşı alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Kortikoid içeren topikal preparatlar uygulandığında emilime bağlı olarak sistemik etkiler ortaya çıkabilir.