HARDCIS 5 mg 14 film kaplı tablet Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hardcis dozu, Hardcis dozaj, Hardcis doz aşımı, Hardcis uygulama, Hardcis kullanım şekli, Hardcis kullanımı, Hardcis kullanım süresi, Hardcis açmı tokmu, Hardcis nedir, Hardcis ne için kullanılır, Hardcis nasıl kullanılır, Hardcis faydaları, Hardcis etkileri, Hardcis günde kaç kez, Hardcis sabah mı akşam mı, Hardcis fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erektil disfonksiyonlu yetişkin erkeklerde kullanımı

Genel olarak, önerilen doz yemekle birlikte ya da yemeksiz öngörülen cinsel aktiviteden önce alman 10 mg (2x5 mg) dır. 10 mg tadalafılin yeterli bir etki göstermediği hastalarda 20 mgdenenebilir.

Cinsel aktiviteden en az 30 dakika önce alınabilir.

Maksimum doz sıklığı günde tek dozdur. Tadalafıl 10 mg (2x5 mg) ve 20 mg öngörülen cinsel aktiviteden önce alınmalıdır ve sürekli günlük kullanım için önerilmemektedir.

İlişki öncesi HARDCİS ’in daha sık kullanımına (ör. en az haftada 2 kez) ihtiyaç duyan hastalarda, hastanın tercihine ve hekimin değerlendirmesine bağlı olarak HARDCİS 5 mgtabletlerin günde 1 kez kullanıldığı doz rejimi uygun olarak değerlendirilebilir.

Bu hastalarda önerilen doz, her gün yaklaşık aynı saatte alınan, günde bir kez 5 mg’lık tablettir.

Günlük rejimin sürekli kullanım uygunluğu, periyodik olarak tekrar değerlendirilmelidir.

Benign prostat hiperplazili yetişkin erkeklerde kullanımı

Önerilen doz, yemekle ya da yemeksiz, her gün yaklaşık aynı saatte alman, günde bir kez 5 mg’lık tablettir.

Erektil disfonksiyonun eslik ettiği benign prostat hiperplazili yetişkin erkeklerde kullanımı Önerilen doz, yemekle ya da yemeksiz, cinsel aktivitenin zamanına bakılmaksızın, her günyaklaşık aynı saatte alınan, günde bir kez 5 rng’hk tablettir. Benign prostatik hiperplazitedavisinde 5 mg tadalafıli tolere edemeyen hastalar alternatif tedavi seçeneklerinideğeri endirm eli diri er.

Uygulama şekli:

Tabletler ağız yoluyla alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Hafif ile orta şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur. Şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda istenildiğinde maksimumönerilen doz 10 mg (2x5 mg) dır. Erektil disfonksiyon ya da benign prostat hiperplazisindegünde tek doz 5 mg tadalafılin sürekli (günlük rejimin sürekli kullanılması) kullanılmasışiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda önerilmez (bkz. bölüm 4.4 ve 5.2).

İstek üzerine erektil disfonksiyon tedavisinde önerilen doz yemekle birlikte ya da yemeksiz öngörülen cinsel aktiviteden önce alınan 10 mg (2x5 mg) dır. Şiddetli karaciğer fonksiyonbozukluğu olan hastalarda (Child Pugh SınıfC) HARDCİS’in güvenliliği üzerine sınırlı klinikveri bulunmaktadır. Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalara 10 mg tadalafılden dahayüksek doz uygulamasına ait veri bulunmamaktadır.

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda tadalafıl’in erektil disfonksiyon ve benign prostat hiperplazisinde günde tek doz kullanımı araştırılmamıştır. Bu nedenle, eğer ürünreçete edilirse, hastaya ilacı reçete eden hekim tarafından detaylı bir bireysel yarar/riskdeğerlendirmesi yapılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).

Pediyatrik popülasyon:

HARDCİS 18 yaşın altındaki kişilerde kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı erkeklerde doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Diyabet:

Diyabetli hastalarda doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Sağlıklı gönüllülere 500 mg’a kadar tek doz ve hastalara 100 mg’a kadar çoklu günlük dozlar verilmiştir. Advers olaylar, düşük dozlarda görülenlerle benzerdir.

Doz aşımında, gerektiği şekilde standart destekleyici önlemler alınmalıdır. Hemodiyalizin tadalafıl eliminasyonuna katkısı ihmal edilebilir düzeydedir.