GYNO-TROSYD % 6.5 4.6 gr vaginal merhem Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gyno-Trosyd gebelik kategorisi C'dir. Gyno-Trosyd hamilelik kategorisi, Gyno-Trosyd gebelik kategorisi, Gyno-Trosyd emzirme, Gyno-Trosyd anne sütüne geçer mi, Gyno-Trosyd laktasyon, Gyno-Trosyd hamilelerde kullanımı, Gyno-Trosyd ve bebek, Gyno-Trosyd kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

GYNO-TROSYD hamilelerde vajinal kandidiaz tedavisinde etkin olduğu gösterilmiştir. Fakat her ilaçta olduğu gibi GYNO-TROSYD gebeliğin ilk üç ayında hasta için gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Vajinal uygulamada sistemik absorbsiyon göz ardı edilebilir derecededir. GYNO-TROSYD sadece doktor hastaya olası yararın fetüs için potansiyel riskten yüksek olduğuna karar vermesi durumunda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Birçok ilaç anne sütü ile atıldığından dolayı GYNO-TROSYD ile tedavi sırasında emzirme geçici olarak durdurulmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite