GYNO-LOMEXIN % 2 30 gr vajinal krem {8699530360016} Gebelik

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gyno-Lomexin gebelik kategorisi C'dir. Gyno-Lomexin hamilelik kategorisi, Gyno-Lomexin gebelik kategorisi, Gyno-Lomexin emzirme, Gyno-Lomexin anne sütüne geçer mi, Gyno-Lomexin laktasyon, Gyno-Lomexin hamilelerde kullanımı, Gyno-Lomexin ve bebek, Gyno-Lomexin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’ dir.

Gebelik dönemi

Fentikonazolün sıçanlarda 40 mg/kg/gün üzerindeki dozların oral uygulamasının uzamış gebelik ve embriyotoksik etkilere sebep olduğu gözlenmiştir. Fentikonazol dişi ve erkek üreme organlarının fonksiyonlarını engellemediği gibi, üremenin ilk fazını da değiştirmemektedir.

Fentikonazolün sıçanlar ve tavşanlar üzerinde teratojenik etkisi bulunmamaktadır. Fentikonazol ve metabolitleri, gebe sıçan ve tavşanlarda vajinal uygulamayı takiben plasentayı geçerler ve emziren sıçanlarda fentikonazol ve/veya metabolitleri sütte tespit edilmektedir.

Gebelik döneminde GYNO-LOMEXIN®’in kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmadığından, hastanın yararına doktor tarafından önerilmedikçe, gebelik döneminde kullanımı önerilmez.

Laktasyon dönemi

®

Laktasyon döneminde GYNO-LOMEXIN®’in kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmadığından, hastanın yararına doktor tarafından önerilmedikçe, laktasyon döneminde kullanımı önerilmez.

Üreme yeteneği/Fertilite