GYNODEL 2.5 mg 30 tablet {İl-ko} Uyarılar

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gynodel uyarılar, Gynodel zararları, Gynodel önlemler, Gynodel riskler, Gynodel yan etkisi, Gynodel alerji, Gynodel alkol, Gynodel hamileler, Gynodel emzirme, Gynodel araç kullanımı, Gynodel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

-Postpartum dönemde bromokriptin alan kadınların kan basıncı, özellikle tedavinin ilk günlerinde dikkatle gözlenmelidir. Kan basıncını değiştirebilen ilaçlara çok yeni tedavi görmüş veya görmekte olan hastalarad özellikle dikkatli olunmalıdır.
-Çocuk doğurma yaşındaki kadınlar bromokriptin ile tedavi sırasında oral kontraseptifler yerine başka uygun koruma yöntemlerine başvurmalıdırlar.
-Hiperprolaktinemiye bağlı olmayan vakaların Bromokriptin ile tedavisisinde, belirtileri giderecek en düşük doz uygulanmalıdır. Böylece prolaktinin normal düzeyin altına düşmesi ve luteal fonksiyonunun azalması önlenir.
-Mastalaji veya memede nodüler veya kistik değişikliklerin tedavisinden önce habis bir durum olup olmadığı belirlenmelidir.
-Gastrik ülserli akromegalik hastalarda nadiren gasrointestinal kanama bildirilmiştir. Bü yüzden özgeçmişlerde peptik ülser bulunan akromegalik hastalarda tercihen başka bir tedavi uygulanmalıdır. Eğer bu vakalarda bromokriptin kullanılması zorunluysa hastaların gastrointestinal reaksiyonları derhal bildirmeleri istenmelidir.
-Bütün ilaçlar gibi gebe kalmak isteyen hastalarad tedavinin devamını gerektiren tıbbi bir neden olmadığı takdirde, gebelik sapatananınca tedavi kesilmelidir. Bu gibi durumlar ilacın kesilmesi sonucudüşük oranında hiçbir artış gözlenmemiştir. Yapılan çalışmalar gebelik boyunca uygulanan bromokriptinin gebelik sürecini menfi yönde etkilemediğini göstermiştir.
-Pitutier bir adenom varlığında gebelik meydana gelmiş ve bromokriptin tedavisi kesilmişse hasta gebelik süresince dikkatle takip edilmelidir.
Belirgin prolaktinoma büyümesi belirtileri gösteren hastalarda cerrahi girişim veya Bromokriptin tedavisine yeniden başlamak gerekebilir.
-Psişik bozuklıklar, ciddi kardiovasküler hastalık geçirmiş hastalar Bromokriptin tedavisi sırasında dikkatle izlenmelidir.
-Yüksek dozlarda (130-140) mg uzun süreli(2-10 yıl) Bromokriptin tedavisi gören Parkinsonlu hastalarda ender olarak plevral sıvı toplanması bildirilmiştir.Açıklanamayan plevna-pulmoner bozuklukları oılan hastalar muayene edilmeli ve gerekirse Bromokriptin tedavisi kesilmelidir.
-Uzun süre 30 mg'ın üzerinde dozlarda Bromokriptin tedavisi gören hastaların pek azında retroperitoneal fibrozis vakaları bildirilmiştir. Oluşabilecek retroperitoneal fibrozis'in erken ve reversibl dönemde teşhis edilmesi için, bu gruptaki hastalarda sırt ağrısı, bacaklarda ödem, bozulmuş böbrek fonksiyonları gibi belirtilerin aranması önerilir. Retroperitoneumda fibrotik değişimler teşhis edildiğinde veya varlığından şüphelendiğinde Bromokriptin tedavisinin kesilmesi gereklidir.
-Bazı hastalarda, özellikle tedavinin ilk günlerinde hipotansif reaksiyonlar rahatsız edici olabileceğinden araç kullanırken ra da makinalarad çalışırken dikkatli olunmalıdır.
-Alkol Bromokriptin tolerabilitesini azaltabilir.
-15 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.