GYNODEL 2.5 mg 30 tablet {İl-ko} Dozu

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gynodel dozu, Gynodel dozaj, Gynodel doz aşımı, Gynodel uygulama, Gynodel kullanım şekli, Gynodel kullanımı, Gynodel kullanım süresi, Gynodel açmı tokmu, Gynodel nedir, Gynodel ne için kullanılır, Gynodel nasıl kullanılır, Gynodel faydaları, Gynodel etkileri, Gynodel günde kaç kez, Gynodel sabah mı akşam mı, Gynodel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Bromokriptin bir miktar yiyecekle birlikte alınmalıdır., eritromisin, oral kontraseptifler ve antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Menstrüel siklus bozukluğu ve kadın infertilite:Günde 2-3 defa yarım tablet.Gerekirse doz giderek iki katına çıkarılabilir.Tedaviye menstrüel siklus normalleşinceye veya ovalasyon sağlanıncaya kadar devam edilir.Semptomların tekrarlanmasını önlemek için gerektiğinde tedavi birkaç siklus boyunca sürdürülür.
Prolaktinomlar:Günde 2-3 defa 1/2 tablet. Doz plazma prolaktın düzeyi yeterince düşene kadar kademeli olarak yükselir.
Premenstrüel semptomlar:Siklusun 14'ncü gününde 1/2 tabletle tedaviye başlanırve doz menstrüasyon başlayıncaya kadar yarımşar tabletler halinde günde2 defa 1 tablet yükselir.
Erkek hipogonadizmi: Günde 2-3 defa 1/2 tablet ile başlanır ve doz giderek günde 2-4 tablete yüseltilir.
Akromegali:Tedaviye günde 2,5-3,75 mg. (2-3 defa 1/2 tablet) ilebaşlanırve doz,klinik cevaba vetoleransa bağlı olarak giderek günde 4-8 tablete kadar yükseltilir.
Laktasyon inhibisyonu: 14 gün süreyle günde 2 defa 1 tablet tedaviye doğumdan veya düşükten sonra mümkün olduğu kadar erken başlamalıdır. Bazen tedavinin kesilmesinden 2-3 gün sonra hafif bir süt salgısı görülebilir.Bu durumda tedaviye aynı dozla bir hafta daha devam edilir.
Puerperal meme angorjmanı:Günde 2.5 mg.(1 tablet). Gerekirse,laktasyonu tamamen durdurma riski olmayacak şekilde,6-12 saat sonra 1 tablet daha alınabilir.
Başlangıçtaki puerperal mastit:Laktasyon inhibisyonunda kullanılan dozun aynısı.Gerektiğinde tedaviye bir antibiyotik eklenebilir.
Selim meme hastalıkları :Tedaviye günde 2-3 defa 1/2 tabletle başlanır ve dos giderek iki katına yükseltilir.
Parkinson hastalığı:Tedaviye düşük dozla başlanılır. İlk hafta boyunca tercihen geceleri 1.25 mg.(1/2 tablet.) Minumun efektif doz hastanın tedavi cevabına göre yavaş yavaş titre ederek saptanmalıdır. Günlük dozaj herhafta 1.25 mg./gün olmak üzere tedricen arttırılır.Günlük doz 2 veya 3 kerede verilmelidir. Beklenen tedavi cevabına 6-8 hafta içerisinde erişilir.Aksi taktirde doz haftada 2.5 mg./gün olmak üzere arttırılmaya devam edilir .İstenmeyen belirtiler görüldüğü taktirde günlük doz azaltılmalı ve en az bir hafta süreyle bu doz verilmelidir. İstenmeyen belirtiler ortada kaybolduğunda doz tekrar yükseltilmelidir. Levodopa tedavisi görüp motor bozuklukları gösteren hastalarda Bromokriptin ile tedaviye başlanmadan önce levodopa dozu azaltılmalıdır. Bromokriptin ile iyi cevap alındığında levodopa dozu giderek dahada düşürülebilir veya levodopa tedavisi tamamen kesilebilir.Tek başına veya kombine tedavilerde bromokriptin dozu günde 10 ile 40 mg.arasında değişmektedir.Nadir durumlarda daha yüksek dozlar gerekli olabilir.