GYNO-CANESTEN 1 ovül Kullanımı

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.GYNO-CANESTEN nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Özellikle mantarların meydana getirdiği enfeksiyonlarda, genellikle tek doz tedavi yeterlidir. Gerektiğinde tedavi tekrarlanabilir ancak tekrar eden şikayetleriniz varsa bunlar, şeker hastalığı veya HIV enfeksiyonu gibi altta yatan bir nedenden kaynaklanabilir. Eğer şikayetleriniz 2 ay içerisinde tekrar ederse doktorunuza başvurunuz.

Uygulama yolu ve metodu

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, GYNO CANESTEN, tercihen gece yatarken vajinaya mümkün olduğu kadar derine aplikatör yardımıyla yerleştirilmelidir (uygulama için aşağıdaki talimatları takip ediniz). Bu, en iyi şekilde sırt üstü yatarak ve bacakları hafifçe yukarı çekerek yapılır.

Aplikatör kullanım talimatı:

1-Apistonunu duruncaya kadar çekiniz. Uygulama cihazı B içine bir vajinal tablet koyunuz.

2-Tabletiiçeren kısmı vajinanın mümkün olduğu kadar derinine dikkatlice yerleştiriniz. Bu en iyi şekilde sırt üstü yatarak yapılır.

3-Apistonunu sonuna kadar dikkatlice itiniz. Böylece tablet vajinaya yerleşmiş olacaktır. Sonra uygulama cihazını çıkarınız.

Şikayetleriniz 7 günden fazla devam ederse, doktorunuza danışınız.

Tedavi, adet dönemi başlamadan tamamlanmalı, adet döneminde tedavi yapılmamalıdır.

Genellikle vajina ve vajinanın giriş kısmı (dış genital organ) her ikisi de etkilendiği için, karma bir tedavi (her iki bölgenin de tedavisi) uygulanmalıdır. Bunun için dış genital organa haricen Canesten Krem uygulanmalıdır.

Özellikle yeniden enfeksiyon kapmayı önlemek için, cinsel partnerinizin de aynı zamanda haricen Canesten Krem kullanması önerilir.

Cinsel partnerinizde de kaşıntı, yanma, vb. gibi şikayetler gelişirse onun da Canesten Krem ile tedavisine devam edilmelidir.

Bu ürünü kullanırken tamponlar, vajina içi duş, spermisidler (sperm öldürücüler kimyasal ürünler) veya başka vajinal ürünler kullanmayınız.

Bu ürünü kullanırken vajinal cinsel ilişkiden kaçınılması tavsiye edilir, aksi halde enfeksiyon cinsel partnere de bulaşabilir. Kondom ve diyafram gibi lateks ürünlerinin etkinlik ve güvenliliği azalabilir. Bu ürün kullanıldıktan sonra, en az 5 gün süreyle herhangi bir lateks ürün için alternatif bir

kontrasepsiyon yöntemi önerilir.

GYNO CANESTEN kokusuz ve renksizdir, iç çamaşırları lekelemez.

GYNO CANESTEN'in tamamen eriyebilmesi için vajinada neme ihtiyaç vardır. Yeterli

nemin olmaması halinde erimeyen tablet parçaları vajina içine dağılır. Bunu önlenmek için,

GYNO CANESTEN ', yatmadan önce vajinanın mümkün olduğu kadar derinine yerleştiriniz. Gece boyunca tabletin erimemesi halinde vajinal krem kullanmayı düşünebilirsiniz.

Eğer GYNO CANESTEN' in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla GYNO-CANESTEN kullanırsanız

GYNO CANESTEN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

GYNO-CANESTEN'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.