GYNO-CANESTEN 1 ovül Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gyno-Canesten dozu, Gyno-Canesten dozaj, Gyno-Canesten doz aşımı, Gyno-Canesten uygulama, Gyno-Canesten kullanım şekli, Gyno-Canesten kullanımı, Gyno-Canesten kullanım süresi, Gyno-Canesten açmı tokmu, Gyno-Canesten nedir, Gyno-Canesten ne için kullanılır, Gyno-Canesten nasıl kullanılır, Gyno-Canesten faydaları, Gyno-Canesten etkileri, Gyno-Canesten günde kaç kez, Gyno-Canesten sabah mı akşam mı, Gyno-Canesten fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Özellikle mantarların meydana getirdiği vajinitlerde, genellikle tek doz tedavi yeterlidir.

Gerektiğinde tedavi tekrarlanabilir ancak reküran enfeksiyonlar, diyabet veya HIV enfeksiyonu gibi altta yatan bir tıbbi sebebe işaret ediyor da olabilirler. Semptomların 2 ay içerisinde tekrarlaması halinde hastanın doktora başvurması ve tıbbi tavsiye alması gerekir.

Uygulama şekli:

Hekim tarafından başka şekilde önerilmedikçe, GYNO-CANESTEN®, tercihen gece yatarken aplikatör yardımı ile vajinaya mümkün olduğu kadar derine yerleştirilmelidir (aplikatör kullanım talimatına bakınız). Bu en iyi şekilde, sırt üstü yatarak ve bacakları hafifçe yukarı çekerek yapılır.

Aplikatör kullanım talimatı:

1.A pistonunu duruncaya kadar çekiniz. Aplikatör B içine, bir vajinal tablet koyunuz.

2.Tableti içeren aplikatörü vajinamn mümkün olduğu kadar dikkatlice yerleştiriniz. Bu en iyi şekilde sırt üstü yatarak yapılır.

3.A pistonunu sonuna kadar dikkatlice itiniz. Böylece tablet yerleşmiş olacaktır. Sonra aplikatörü çıkartınız.

Semptomlar 7 günden fazla devam ederse, hastada, bir doktorun görmesi ve tedavi etmesi gereken bir tıbbi sorun bulunuyor olabilir.

Tedavi menstruasyon (adet) başlamadan önce tamamlanmalı, menstruasyon döneminde tedavi yapılmamalıdır.

Genellikle vajina ve vulvanın her ikisi de etkilendiği için, karma bir tedavi (her iki bölgenin de tedavisi) uygulanmalıdır.

Özellikle candida vulvitis veya candida balanitis’te reenfeksiyonu önlemek için, hastanın eşi de aynı zamanda lokal olarak Canesten® Krem kullanmalıdır.

Labiyumlar ve bitişik bölgeler eşzamanlı olarak enfekte oldukları takdirde, bir harici kremle lokal tedavi de önerilmeli ve uygulanmalıdır.

Cinsel partnerde de kaşıntı, enflamasyon, vb. gibi semptomların mevcut olması halinde onun da lokal olarak tedavi edilmesi gerekir.

Bu ürünü kullanırken tamponlar, intravajinal duş, spermisidler veya başka vajinal ürünler kullanmayınız.

Bu ürünü kullanırken vajinal cinsel ilişkiden kaçınılması tavsiye edilir, aksi halde enfeksiyon cinsel partnere de bulaşabilir Kondom ve diyafram gibi lateks ürünlerinin etkinlik ve güvenliliği azalabilir. Bu ürün kullanıldıktan sonra, en az 5 gün süreyle herhangi bir lateks ürün için alternatif bir kontrasepsiyon yöntemi önerilir.

Hamilelik sırasında, vajinal tabletler aplikatör kullanmadan vajinaya uygulanmalıdır.

®

GYNO-CANESTEN®, kokusuz ve renksizdir, iç çamaşırları lekelemez.

derinine vajinada

GYNO CANESTEN®’in tamamen eriyebilmesi için vajinada neme ihtiyaç vardır. Yeterli nemin olmaması halinde erimeyen tablet parçaları vajina içine dağılır. Bunun önlenmesi için, GYNO CANESTEN®, yatmadan önce vajinanın mümkün olduğu kadar derinine yerleştirilmelidir. Gece boyunca tabletin erimemesi halinde vajinal krem kullanımı düşünülebilir.

Özel popülasyona ait ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Uygulanabilir değil.