GRANITRON 2 mg 5 film tablet Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Granitron etkileşimi, Granitron etken madde, Granitron yardımcı maddeler, Granitron alkol, Granitron etkileşim, Granitron kullananlar, Granitron dozu, Granitron kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Granisetron, kemirgen hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda sitokrom P450 ilaç metabolizması enzim sistemini indüklememiş veya inhibe etmemiştir. İn vitro olarakaraştırılan, iyi karakterize edilmiş P450 alt gruplarının aktivitesini inhibe etmemiştir.Fenobarbital ile hepatik enzim indüksiyonu, granisetronun total plazma klerensinde yaklaşıkdörtte birlik bir artışa neden olur. Yapılan in vitro insan mikrozomal çalışmalarda,ketakonazol granisetronun halka oksidasyonunu inhibe etmiştir. Ancak, granisetron FK/FDile ilişkili olmadığından, bu değişikliklere ait hiçbir klinik sonucun olmadığınainanılmaktadır.

Granisetron, sıklıkla antiemetik tedaviler ile reçete edilen benzodiazepinler, nöroleptikler ve antiülser ilaçlar ile birlikte güvenle kullanılmaktadır. Ek olarak, granisetron emetojenikkanser kemoterapileri ile hiçbir ilaç etkileşimi göstermemiştir. Granisetron yaygın olarakkullanılan anestezik ve analjezik ajanlarla güvenle kullanılmaktadır. İlave olarak, sitokromgranisetron P450 3A4 enziminin (bazı narkotik analjezik maddelerin metabolizmasında görevyapan) aktivitesini değiştirmez. Diğer 5HT3 antagonistlerde olduğu gibi, granisetron kullananhastalarda EKG değerlerinde QT uzamasını da içeren değişiklikler rapor edilmiştir. Budeğişiklikler minördür ve genel olarak klinik açıdan önemsizdir, proaritmiye işaret etmemiştir.Bununla birlikte, QT aralığını uzattığı ve/veya aritmojenik olduğu bilinen ilaçlarla aynızamanda tedavi edilen hastalarda klinik sonuçlara sebep olabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Uygulanabilir değildir.

Pediyatrik popülasyon:

Uygulanabilir değildir.