GRANITRON 2 mg 5 film tablet Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Granitron dozu, Granitron dozaj, Granitron doz aşımı, Granitron uygulama, Granitron kullanım şekli, Granitron kullanımı, Granitron kullanım süresi, Granitron açmı tokmu, Granitron nedir, Granitron ne için kullanılır, Granitron nasıl kullanılır, Granitron faydaları, Granitron etkileri, Granitron günde kaç kez, Granitron sabah mı akşam mı, Granitron fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusma

- Yetişkinler: Kemoterapiyi takiben günde iki kez bir tablet (1 mg) veya 2 mg günde bir kezbir haftaya kadar kullanılır. Başlangıç GRANİTRON dozu terapiye başlamadan bir saatiçinde alınmalıdır.

Radyoterapiye bağlı bulantı ve kusma

- Yetişkinler: Radyoterapiyi takiben bir haftaya kadar günde bir kez 2 mg. BaşlangıçGRANİTRON dozu terapiye başlamadan bir saat içinde alınmalıdır.

- Çocuklar: Çocuklarda radyoterapi kaynaklı bulantı ve kusmaların önlenmesi ve tedavisindeGRANİTRON kullanımını önermek için yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Doz ayarlaması gerekmez.

Pediyatrik popülasyon:

GRANİTRON tabletin 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon

Doz ayarlaması gerekmez.

Doz aşımı ve tedavisi

GRANİTRON için spesifik bir antidot yoktur. Doz aşımında semptomatik tedavi uygulanmalıdır. 38.5 mg’a kadar aşırı dozda granisetron hidroklorürün tek bir enjeksiyonşeklinde uygulanması semptomsuz bildirilmiştir veya yalnızca hafif bir baş ağrısıbildirilmiştir.