GLIBEN 5 mg 100 tablet Uyarılar

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gliben uyarılar, Gliben zararları, Gliben önlemler, Gliben riskler, Gliben yan etkisi, Gliben alerji, Gliben alkol, Gliben hamileler, Gliben emzirme, Gliben araç kullanımı, Gliben fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Hemolitik Anemi: Glukoz-6-fosfat dehidrojenaz (G6PD) eksikliği bulunan hastaların sülfonilüre ajanlarla tedavisi hemolitik anemiye sebep olabilir. GLİBENsülfonilüre aianlar sınıfına dahil olduğundan, G6PD eksikliği bulunan hastalarıntedavisinde dikkatli olunmalı ve sülfonilüre sınıfına dahil olmayan alternatif birtedavi düşünülmelidir. Satış sonrası geri bildirimlerde G6PD eksikliği bulunmayanhastalarda da hemolitik anemiye rastlanmıştır.

İleri yaştaki hastalar için GLİBEN kullanımında aşağıdaki durumlarda dikkatli olunmalıdır:

• Sülfonilürelerin hipoglisemik etkisine daha duyarlı olabilen ileri yaştaki, kötübeslenen ve çevre direnci zayıf hastalarda,

• Böbrek ve hipofız yetmezliği olan hastalarda,

• Hipoglisemiyi tetikleyebilen fazla egzersiz durumlarında

• Hafif böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Böbrekyetmezliği olan hastalar ile yapılan uzun dönemli klinik çalışmalarda,glibenklamidin dozu azaltılarak yeterli tedavi sağlanmıştır.

Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastalar GLİBEN kullanmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

GLİBEN ile tedavi sırasında hipoglisemi oluşması riski olabileceğinden trafikte ve makine kullanmada aktif rol almada dikkatli olunmalıdır.