GENTAMED G/K 5 ml damla Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gentamed uyarılar, Gentamed zararları, Gentamed önlemler, Gentamed riskler, Gentamed yan etkisi, Gentamed alerji, Gentamed alkol, Gentamed hamileler, Gentamed emzirme, Gentamed araç kullanımı, Gentamed fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Uzun süreli topikal tedaviden kaçınılmalıdır. Uzun süreli kullanımı ciltte sensitizals dirençli organizmaların ortaya çıkmasına yol açabilir. Diğer aminoglikozit antibiya çapraz duyarlılık oluşabilir.

yona ve tiklerle

Ağır enfeksiyonlarda, topikal gentamisin kullanımına uygun sistemik antibiyotik tiedavisi eklenmelidir.

Gentamisin, sistemik olarak verildiğinde ya da açık yaraya ya da hasarlı deriye tojıikal olarak uygulandığında geri dönüşümsüz kısmi ya da tam bir sağırlığa neden olabilir. Bu etkisi doza bağlıdır ve böbrek ve / veya karaciğer yetmezliği ile artar ve yaşlı hastalarc a görülmesi daha muhtemeldir.

GENTAMED reçetelenmeden önce kulak zarının "durumu mutlaka kontrol edilmelidir. Kulak zarının sağlamlığı garanti edilemiyorsa GENTAMED kullanılmamalıdır.

Gentamisinin orta ve iç kulakla doğrudan temasından dolayı geri dönüşümsüz t^ksik etkiler meydana gelebilir. İşitme kaybına neden olan enfeksiyon riskine karşılık gentamisjin tedavisinin yaran dikkate alınmalıdır.

Oküler enfeksiyonların tedavi süresi boyunca kontakt lensler çıkartılmalıdır.

Nörotoksisite, ototoksisite ve nefrotoksisiteyi de içeren ciddi yan etkiler sistemik gentamisin tedavisi alan hastalarda görülmüştür. Bu yan etkilerin Gentamisinin topikal otik kullanımının ardından rapor edilmemiş olmasına rağmen, sistemik aminoglikozitlerle eş zaman] kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Benzalkonyum klorür; gözde iritasyona sebebiyet verebilir. Yumuşak kontakt lenslerle temasından kaçınınız. Uygulamadan önce kontakt lensi çıkartınız ve lensi talqnak için en

azından 15 dakika bekleyiniz. Yumuşak kontakt lenslerin renklerinin bozulrr olduğu bilinmektedir, hitandır, deri reaksiyonlarına sebep olabilir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mınol (23 mg)idan daha az sodyum iiıtiva eder, y "sodyum içermez".

asına neden

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

GENTAMED kullammı gözde geçici bulamk görmeye neden olabilir. Eğer bulanık görme varsa hastalar, normal görmeye başlayıncaya kadar araç ve makine kullanmamalıcır.