GENTAMED G/K 5 ml damla Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gentamed gebelik kategorisi C'dir. Gentamed hamilelik kategorisi, Gentamed gebelik kategorisi, Gentamed emzirme, Gentamed anne sütüne geçer mi, Gentamed laktasyon, Gentamed hamilelerde kullanımı, Gentamed ve bebek, Gentamed kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontraseps

Yeterli veri bulunmamaktadır.
Gebelik dönemi

Gentamisinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonal/ fetal geliş

sulaması ile

iyon)

m/ ve-veya/

doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir, insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik döneminde GENTAMED, ancak potansiyel riskleri ve yararlan dikkatli bir şekilde değerlendirilip, doktor tarafından kullanımı gerekli görüldüğünde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Gentamisinin insan ya da hayvan sütü ile atılmasına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağım ya da GENTAMED tedavisinin durdurulup durdurul nayacağına/ tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve GENTAMED tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite