GEMZAR 1 gr IV enjektabl flakon Uyarılar

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gemzar uyarılar, Gemzar zararları, Gemzar önlemler, Gemzar riskler, Gemzar yan etkisi, Gemzar alerji, Gemzar alkol, Gemzar hamileler, Gemzar emzirme, Gemzar araç kullanımı, Gemzar fazla alınırsa bilgilerini içerir.

İnfüzyon süresinin uzatılmasının ve doz aralığının kısaltılamsının toksisiteyiarttırdığı gösterilmiştir.
Gemsitabin, kemik ilği fonksiyonunu baskı altına alarak lökopeni, trombositopeni ve anemi yapabilir. Ancak bu miyelosupresyon kısa ömürlüdür, ganallikle doz azaltılmasını gerektirmez ve tedavinin bırakılmasına nadiren yol açar.
Genel:Gemsitabin ile tedavi edilen hastalar yakından izlenmelidir. ilaç toksisitesi gelişen bir hastanın tedavisi gerekli olabilir.
Laboratuar testleri : Kemik ilği fonksiyonu bozuk hastalarda her 15günde bir trombosit, lökosit ve granülosit sayımı yapılmalıdır. Kemik ilğinde kullanılması bırakıldıktan sonra da azalmaya devam edebilir.
Karsinojenaz, Mutajenez, Fertilite bozukluğu : Gemsitabinin kullanıldığı in vitro çalışmalarda Kromatid parçalanması dahil kromozom hasarı meydana gelmiştir. üzerinde etkili olduğunu göstermiştir ama dişi fertilitesi üzerinde böyle bir etki ortaya konulmamamıştır. Gemsitabin gebelerde ve bebeğini emziren annelerde kullanılmamalıdır. Çocuklarda etkinlik ve güvenirlilik saptanmamıştır.
Böbrek ve Karaciğer Bozukluğu Olan Hastalar : Gemsitabin, böbrek fonksiyonu bozuk olan hastalarda ya da karaciğer yetmezliği vakalarında dijkkatle kullanılmalıdır. Önemli böbrek ve karaciğer bozukluğu olan hastalarda herhengi bir çalışma yapılmamıştır. Gemsitabinin hafif orta şiddette somolansa neden olduğu bildirilmiştir. Hastalar böyle bir durum gelişmediğinden kesinlikle emin oluncaya kadar araç ya da makine kullanmamaları konusunda uyarılmalıdır.