GEMZAR 1 gr IV enjektabl flakon Dozu

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gemzar dozu, Gemzar dozaj, Gemzar doz aşımı, Gemzar uygulama, Gemzar kullanım şekli, Gemzar kullanımı, Gemzar kullanım süresi, Gemzar açmı tokmu, Gemzar nedir, Gemzar ne için kullanılır, Gemzar nasıl kullanılır, Gemzar faydaları, Gemzar etkileri, Gemzar günde kaç kez, Gemzar sabah mı akşam mı, Gemzar fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Gemsitabin yalnızca inrazenöz yoldan kullanılır.
Erişkinler :Önerilen gemsitabin dozu 30 dakikada tamamlanan inravönez infüzyonlar şaklinde olmak üzere 1000 mg/m². Bu doz 3 hafta süreyle haftada bir tekrarlanır ve bunu bir haftalık dinlenme dönemi izler. daha sonra 4 haftalık siklus tekrarlanır. İlacın dozu, hastada beliren toksisite derecesine göre azaltılır.
Gemsitabin kullanmakta olan hastalarda her 15 günde bir trombosit lökosit ve granülosit sayımları yapılmalı ve hematolojik toksisite derecesine bakılarak ya gemsitabin dozu azaltılmalı ya da tedavi durdurulmalıdır.
Yaşlı hastalar: Gemsitabin, aşı 65'in üzerinde olan hastalarda iyi tolore edilir. Farmakokinetik veriler hasta yaşının, ilaç metabolizması üzerinde etkili olmadığı izlenimini vermektedir.
Karaciğer ve Böbrek Bozukluğu: Gemsitabin, böbrek fonksiyonu bozuk ya da karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Önemli böbrek ya da karaciğer bozukluğu olan hastalarda yapılmış çalışma yoktur.
Çocuklar : Gemsitabin, çocuklarda incelenmemiştir.