GADOVIST 1 mmol/ml enj.sol. içeren 30 ml 1 şişe Endikasyonları

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gadovist endikasyonları, Gadovist tedavisi, Gadovist ne işe yarar, Gadovist neye yarar, Gadovist ne için kullanılır, Gadovist nedir, Gadovist faydaları, Gadovist ne ilacı, Gadovist ne zaman kullanılır, Gadovist kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Bu tıbbi ürün, sadece diagnostik kullanım içindir.

GADOVIST; erişkinler, ergenler, 2 yaş ve üzerindeki çocuklarda aşağıdaki durumlarda endikedir:

• Kranial ve spinal manyetik rezonans görüntülemede kontrast artışı (MRG)

Primer ve sekonder tümörler, enflamatuar ve demiyelinizan hastalıklar gibi durumlarda, ekstraselüler alanın genişlemesi ya da perfüzyon değişiklikleriyle kan-beyin engelinin ortadan kalkması ve geçirgenliğinin artmasına bağlı olarak, GADOVIST enjeksiyonunu takiben elde edilen diagnostik verilerin, kontrastsız MR görüntülemeyle karşılaştırıldığında daha üstün olduğu görülmektedir.

Spinal MR incelemelerinde özel endikasyonlar: İntra- ve ekstramedüller tümörlerin ayırımında, intramedüller tümörlerin yayılımının belirlenmesinde, bilinen kavite içinde solid tümör alanlarının saptanmasında endikedir.

GADOVIST 1.0 mmol/ml solüsyon özellikle yüksek doz endikasyonları için uygundur: Ek odakların dışlanmasının veya saptanmasının, tedavi veya hasta yönetimini etkileyeceği olgularda, çok küçük lezyonların saptanması ve kontrast maddeyi zayıf olarak tutan lezyonların görülür hale gelmesi gibi,